Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Mercedes tega na dirki ne bo mogel narediti
Zvezdnik Ferrarija pove, kako pred uvodno dirko v Avstraliji ocenjuje svojo ekipo in izda, česar Mercedes in Red Bull v Melbournu ne bosta mogla narediti.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. marec 2018 | 9:24:17

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je na zimskih testiranjih v Barceloni odpeljal absolutno najhitrejši čas kroga. Prav tako ni nihče odpeljal več krogov kot Nemec. Vse to bi izgledalo zelo dobro in lepo, če le ne bi bilo Mercedesa. Ekipa srebrnih puščic je na daljše razdalje bolje pripravljena. In če ne bi tudi Red Bull bil tako "nadležen", kar so dokazovali v Barceloni.

Seveda si vsi tifoziji želijo, da bi Ferrariju letos končno uspelo osvojiti prvi dirkaški naslov po letu 2007. Sebastian Vettel je k temu na uradni spletni strani Ferrarija povedal: "Verjamem, da imamo z dirkalnikom Ferrari SF71H dobro osnovo. Do sedaj nismo imeli nobenih večjih težav. Sedaj moramo delati na razvoju, da iz dirkalnika izvlečemo ves potencial in da ga še izboljšamo. Zelo zaupam svoji ekipi, saj vem, kako strokovno in predano se dela v Maranellu."

To zveni nekoliko drugače kot v intervjujih, ki jih je Vettel dal v Španiji, kjer je Nemec menil: "Obstajajo še nekatere stvari, na katerih moramo delati in katere želimo razumeti. Obstaja še nekaj ugank, ki jih je potrebno rešiti."

O tekmecih pa Vettel pravi: "Naši nasprotniki, Mercedes in Red Bull, so na simulaciji dirke uporabili le eno edino zmes pnevmatik. Tega na dirki v Avstraliji ne bodo mogli narediti, ker moraš uporabiti najmanj dve zmesi. In to vpliva tako na strategijo kot tudi rezultat. Sam pa komaj čakam na Avstralijo, kajti končno bomo vsi vozili pod enakimi pogoji. Zaradi tega lahko optimistično potujemo v Melbourne. Toda ni nobena skrivnost, da je Mercedes še naprej veliki favorit."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Glede postanka seveda drži, bo pa zanimivo predvsem obrabljanje gum, saj je Hamilton izbral zelo agresiven komplet gum. Kar me malo čudi glede na govorice, da Mercedesu ne ležijo mehke gume. Očitno vedo tam nekaj več. Predvsem zaradi Allisona, ki je znan po temu da je zelo nežen do gum.
14.3.2018 11:27:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija