Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kubica hitrejši od plačljivih dirkačev?
Williams zavrača takšna vprašanja
Tehnični šef ekipe Williams noče ničesar slišati o morebitni zaušnici Lanceu Strollu in Sergeju Sirotkinu. Sam trdi, da Robert Kubica tudi v prihodnosti ne bo boljši.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. marec 2018 | 10:16:12

Razprava o individualni kvaliteti obeh Williamsovih plačljivih dirkačih Lancea Strolla in Sergeja Sirotkina dobiva na ostrini. Do viška te debate je prišlo po zadnjem dnevu testiranj v Barceloni. Nek poljski novinar je želel od tehničnega šefa ekipe Williams Paddya Lowea izvedeti, kako bi ekipa reagirala na to, če bi bil rezervist Robert Kubica hitrejši od obeh stalnih dirkačev.

Lowe mu je razdraženo odgovoril: "S tem, kar ste povedali, se ne strinjam. Tudi v prihodnosti ne bo tako, to je težava." To pomeni: Ali sta Stroll in Sirotkin vozila drugi program, zaradi česar sta deloma zaostala za več desetink sekunde za Kubico, ali pa imata oba mladeniča zaščito, ker ne želijo v slabo voljo spraviti oba dirkača in seveda njune sponzorje.

Nekaj je gotovo, Williams ne dopušča primerjav med Kubico in obema stalnima dirkačema. To je v ekipi absolutna tabu tema. Zato ne čudi, da se je Lowe ostro odzval, ko se je poljski novinar še pred testiranji zanimal za to, kakšne bodo posledice, če bo Kubica odpeljal boljše kroge kot mladeniča. "Na to vprašanje nisem želel odgovoriti, ker menim, ker sploh ni vredno nobenega odgovora. In tudi v prihodnje ne bom odgovarjal."

Namesto tega se je Lowe postavil za svoja dirkača, še posebej Strolla. Britanec pravi, da je še zelo mlad in na povsem drugačnem nivoji kot pred letom dni. V letošnji sezoni od mladega Kanadčana pričakuje napredek, predvsem na dirkah. Tudi dejstvo, da je Sirotkin na mestu moštvenega kolega zamenjal rutinerja Felipeja Masso, bi formo in razvoj Strolla postavilo v drug kontekst. "Ker je bilo skorajda škodljivo, ker je menil, da je njegova naloga biti tako močan kot Felipe."

Če kdo ob tem meni, da se je v debato – v ozadju in v bran svojemu sinu – vključil Stroll starejši, ta se v veliki meri ne moti. Iz bližnje preteklosti vemo, kako zaščitniški je njegov oče, ko gre za javno podobo njegovega sina in ta nikakor ne sme izgledati slabo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Očka strol kot kaže financira skoraj vso žalostno williams zgodbo...nizko so padli!
14.3.2018 14:29:48
matjazh
15.3.2018 11:29:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija