Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Niki Lauda
Bernie ne načrtuje piratske serije
Dolgoletni šef formule ena Bernie Ecclestone je bil prisoten v Bahrajnu. Mnogi so se spraševali zakaj? Da bi načrtoval piratsko serijo s Ferrarijem, so vedeli povedati dobro obveščeni viri. Lauda pa pravi, da je to neumnost.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. april 2018 | 12:02:25

Govorice v formuli ena nastanejo hitreje kot objave Donalda Trumpa na twitterju. In tudi širijo se hitreje kot dirkalniki formule ena. Ko se je v paddocku Bahrajna pojavil Bernie Ecclestone, so se mnogi spraševali: Ali 87-letnik res ne more koristneje trošit svojega časa? Zakaj je Bernie sploh tukaj? Kmalu so "dobro" obveščeni viri vedeli povedati: Da bi s Ferrarijem opravil tajne pogovore –s ciljem, da od leta 2021 pričnejo s piratsko serijo, s katero bi pošteno jezili nove mogotce formule ena Liberty Media.

Toda ta govorica ima obstojnost majhne iskrice. Ampak, zakaj je Bernie sploh prišel v Bahrajn? Ker ga je povabila kraljeva družina. Ali nima kaj boljšega za počet? Roko na srce, kdo pa smo mi, da bi nekemu Bernieju Ecclestoneu predpisovali, kaj sme in kaj ne sme početi s svojim časom in življenjem. Toda Bernie ne bi bil Bernie, če ne bi svojega naslednika Chase Careya tudi provociral. Kajti v paddocku se je pojavil s srajco, na kateri se je kazal prejšnji logotip formule ena. Ampak, da bi sedaj ti "dobro" obveščeni viri iz tega zaključevali, da načrtuje alternativno prvenstvo, je pa že malo huda. Povrhu pa tajni pogovori v očeh svetovne javnosti, kar paddock formule ena tudi je, niso ravno tajni.

Bernie se je v Bahrajnu srečal tudi s starim znancem Nikijem Laudo, s katerim se že poznata skoraj 50 let. Lauda je za Ecclestonea dirkal pri Brabhamu in Avstrijec dobro pozna, kako Britanec deluje. Za rojake iz televizije ORF je povedal: "Bernieja pogosto srečam na Ibizi. Tam sta si z ženo kupila hišo. Vodela sva se tudi v času velikonočnih praznikov. Da je prišel v Bahrajn, me zelo veseli. Seveda Bernie ni ravno vesel, kako se razvija formula ena in sam ga zelo dobro razumem. Kajti tačas samo še razpravljamo o zniževanju stroškov in mučimo ljudi, namesto da bi jim nudili dostojne dirke."

O temi piratske serije pa Lauda meni: "Ne obstaja noben alternativni program, nobena ideja. Kot prvo smo od tega še zelo daleč vstran, tako da to nič ne prinaša. Sedaj je pomembno, da se sporazumemo z Liberty Medio in da bomo lahko vsi skupaj razumno nadaljevali." In še nekaj obrobnega glede piratske serije, ki bi se lahko pričela leta 2021: Bernie Ecclestone bi bil takrat že star 91 let.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija