Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Vettlove obrambe sploh ni zaznal
Sebastian Vettel se je na tiskovni konferenci v Bahrajnu demonstrativno postavil v bran svojemu tekmecu Lewisu Hamiltonu in Britanec mu je za to dejanje hvaležen.
Bojan Vrbnjak Arhiv
13. april 2018 | 8:32:10

Na tiskovni konferenci po dirki v Bahrajnu se je zgodilo nekaj nenavadnega. Zmagovalec dirke Sebastian Vettel se je namreč postavil v bran Lewisu Hamiltonu, potem ko je slednji Maxa Verstappna po njunem bližnjem srečanju označil kot bedaka. Britanec je bil na četrtkovem srečanju z mediji v Šanghaju nagovorjen na Vettlovo obrambo. Britanec je moral priznati, da tega govora Vettla v trenutku po dirki sploh ni zaznal, vendar pa pozdravlja takšna močna izražanja mnenj.

"Ne vem, bilo je dobro. Priznam, da tega sploh nisem prav zaznal," tako Hamilton v Šanghaju. "Menim, da je dobro, če smo dirkači drug do drugega obzirni. Sicer smo tekmeci, toda bilo je zelo spoštljivo. Všeč mi je, da Sebastian govori brez dlake na jeziku. Res je dobro, da je na takšen način pokazal svojo osebnost. To je zelo dobro," tako Hamilton.

Za Hamiltona je sedaj v vsakem primeru jasno, da bo moral v bodoče paziti na svoje obnašanje pred kamerami. "Da, pazil bom. Menim, da je bilo to prvič, da sem pozabil na kamere okrog sebe," z nasmehom pove aktualni prvak. Britanec pa dobro pozna igro svetovnih medijev. "Seveda je to za medije dobra zabava. Vendar pa nisem prepričan, ali je to dobro. Ne bi bilo slabo, da se postavijo v položaj, v katerem je polno čustev in kjer vlada veliko adrenalina." Do žaljive izjave ga je vodila konfrontacija pripetljaja na dirki, ki ga je videl na video posnetku. "Verjetno v takšni situaciji nihče ne bi odgovoril mirno in sproščeno."

Potem tudi Hamilton uporabi primerjavo z drugimi športnimi zvrstmi, kot na primer hokej na ledu. Presenetljivo ugotavlja, kako različna so zaznavanja določenih akcij. "V športu moramo videti tudi čustva. Če si ogledamo hokejsko temo, tam tudi nikogar ne moti, da pride do pretepov, vsi v tem vidijo nekaj zabavnega. Če bi tukaj zanetil pretep, potem je tvoja kariera končana," še doda Hamilton.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Tu se popolnoma strinjam z Lewisom. Na njegovem mestu bi naslednjič izklopil tisti prekleti mikrofon in si dal duška, potem pa naj mediji uživajo v politično korektni tišini (čeprav potihem itak vsi samo čakajo, kje bo kaka nova kost za glodanje priletela)
13.4.2018 9:00:25
newsman
Ampak ne morem se zadržati: Res, ampak res bi rad videl frizerja teh dveh, ker frizuri sta pa ojoj...sploh Vettlova
13.4.2018 9:47:17
Aichi
@ripmork, saj si videl, kdo je postavil vprašanje, nizozemski novinar, kdo pa drug.
13.4.2018 10:10:12
RenaultF1
@newsman, to je zato, da prisparajo na tezi, kaj ni jasno :-). Ali je mogoce bolj aerodinamicna celada :-). Sicer pa Sunka je ocitno mojster PRja.
13.4.2018 10:23:59
newsman
@RenaultF1 - res je, aerodinamika je pomembna
13.4.2018 12:01:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija