Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pri Ferrarju pojasnili razlog za težave pri postanku
Pri rdečih so ugotovili, da jim je zagodel senzor, ki nadzira menjavo zadnje desne gume.
Artur Švarc
13. april 2018 | 10:07:53

O podrobnostih dogajanja ne bomo na dolgo in široko, saj ga poznajo vsi – Kimi je speljal in povozil mehanika, čeprav zadnje leve gume sploh še niso menjali.

Arrivabene je razložil: »Imamo proceduro, da zagotovimo kar se da varno menjavo gum – gre za tri dejavnike: človeški nadzor (člani ekipe), mehanski (pnevmatska pištola) in elektronski (senzor, ki preveri pravilno privitio kolo).«

Vse skupaj je prišlo do tega, da je zatajil elektronski senzor pri levem kolesu zadaj, ki je dal zeleno luč.

Senzor preverja, ali je kolo dovolj privito in ali je pištola delovala dovolj časa, kar med drugim pomeni tudi, da nek programer ni opravil svojega dela. Ker staro kolo ni bilo odvito, so mehaniki še enkrat poksušali odviti kolo in sistem je to registriral kot drugo uporabo pištole ali privijanje in dal zeleno luč.

Arrivabene je zagotovil, da bodo naredili vse, da se to ne ponovi več. Kako točno bodo to naredili, ni pojasnil, lahko pa ugibamo, da bodo softver spremenili tako, da se ne bo zanašal le na uporabo pištole. Arrivabene je tudi v kontaktu z nesrečnim mehanikom, ki zdaj že okreva doma v Italiji.

»Rad bi se zahvalil našemu ekipnemu zdravniku, FIA osebju in oblastem v Bahrajnu, ki so nam omogočile najboljšo možno medicinsko oskrbo. Pomagali so nam 24 ur na dan, dobesdno, zato še enkrat hvala vsem.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Katero je sedaj desno (kot je v naslovu) ali levo (kot je v tekstu, in glede na to, da je kolo bilo levo, verjamem da je tole prav. Pa brez zamere.
13.4.2018 10:27:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija