Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Christian Horner
Maxov kvalifikacijski kiks njegova napaka
Šef Red Bulla je priznal, da Verstappnovo trčenja na sobotnih kvalfikacijah niso povzročile težave z dirkalnikom ali motorjem.
Artur Švarc
13. april 2018 | 11:35:27

Verstappen se je po trečnju v Q1 pritoževal, da se je od nekje naenkrat vzelo 150 dodatnih konjev moči. Čeprav je nekaj ljudi povedalo, da bi lahko bil tudi tehnični problem kot je zataknjena stopalka za plin, Horner vztraja, da ni šlo za tehnično težavo, pač pa je napako storil Max sam, natančneje njegova noga, ki je pritisnila na stopalko, ko je avto poskočil čez robnik.

»Ni bil zataknjen plin, mislim, da ko je zapeljal čez robnik, je prišlo do oscilacije na stopalu, kar je bilo več kot očitno. Prestavljanje v tistem ovinku je vedno malce nerodno, mislim, da je bila kombinacija vsega, polnega plina, vožnje čez robnik in oscilacije stopala. Ko sešteješ vse dejavnike, se je to zgodilo, nič drugega.«

Tudi Renaultov šef Cyril Abiteboul je potrdil, da preiskava motorja in telemetrije ni odkrila nobene napake.

»Motor je storil točno to, kar je od njega želela stopalka, to je bilo zelo očitno. Ko pritisneš na stopalko, se motor odzove, in odzval se je točno tako kot se je moral.«

Prvi, ki je bil skeptičen do Maxove razlage, je bil Hulkenberg, ki je po kvalifikacijah v Bahrajnu povedal, da ni mogoče, da bi motor sam od sebe dodal 150 konjev.

»Rad bi vedel, od kod je teh 150 konjev. Ali ima tudi on party mode? Tega do zdaj še nisem opazil in se ne spreminja kar tako iz kroga v krog.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
borut1
Max vedno bolj plava. Velik talent, ki pa se z leti izgublja in nikakor ne napreduje. Preveč neučakan in veliko preveč napak. Nikoli ne prizna, da je sam storil določeno stvar narobe in vedno išče izgovore, kjer jih ni. Riči je profesor za njega. Max je zame eden najbolj antipatičnih osebkov v svetu F1 zadnjih let.
13.4.2018 12:54:29
roberto
Ravno zaradi takih stvari ga je lani Seb v Singapurju zapiral na startu. Ker če bi mu pustil malo prostora, bi se Max zrinil v vsako luknjo, ki bi jo videl. Prehitevanje Maxa kasneje pa je še veliko bolj nevarno. Da je bil Kimi tam, je bil res zelo nesrečen slučaj za Ferrari. Seb ga ni mogel videti. Edino Max bi lahko tisto nesrečo preprečil, ker je videl oba in je videl kam to polje (kar je tudi povedal takoj po nesreči). Vendar on že ni tak, da se bo drugim umikal, ... Pa ni važno če gredo vsi ven?
13.4.2018 13:09:31
RenaultF1
Max je v resnici frustriran, ker nima avta za prvenstvo dobiti in zmage. In to ga spravlja v polozaj ko pac vec tvega da dobi kar zeli. Sicer pa so bili vsi dobri dirkaci v mladih letih taki . V resnici se pa itak pritozujejo taki, kjer njihovi ljubljencki ne uspejo mimo teh stvari. Riciardo se najbolj inteligentno dela, dirka po svoje in pove svoje mnenje na stezi (ima vec tock na koncu kot mega talent Max ).
13.4.2018 13:49:42
hubertfast
Ricciardo je zelo prefinjen šofer, ni zaman Vettla nekam peljal. Če ne bo hitro RB rezultata skoraj stavim, da bo šel k Ferrariju. Menim, da ga Mercedes ne bo vzel in čuval mesto za Ocona. Max pa več kot očitno še rabi nekaj izkušenj, če se mu pa vse poklopi je pa super. Tu se vidi zakaj recimo Ferrari vedno čaka, da se šofer malo umiri, se dokaže, šele nato se mu odprejo vrata.
13.4.2018 14:01:15
GrEgEc
Max je isti norc kot Marquez. Oba noro talentirana, oba Playstation generacija, obema par koleščk manjka v glavi.
13.4.2018 16:57:04
Gazibo2
Marquez je čist v redu.
13.4.2018 19:02:16
v10power
Komu pa je Ferrari še odprl vrata. Kimi je še vedno pri njih.
13.4.2018 19:13:31
hubertfast
Govorim v tem smislu, da Ferrari vedno vzame izkušenega šoferja
14.4.2018 3:13:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija