Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Damon Hill
Ferrari bo strmoglavil imperij Mercedesa
Nekdanji svetovni prvak Damon Hill po kvalifikacijah v Šanghaju verjame, da predstava Ferrarija diši po preobratu.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. april 2018 | 19:39:22

Damon Hill je globoko pod vtisom, kar je videl danes v Šanghaju. Svetovni prvak iz leta 1996 je po ponovni močni predstavi Ferrarija na današnjih kvalifikacijah povedal: "Za mene osebno tukaj diši po koncu enega imperija."

Ferrari je po Bahrajnu že drugič zapored osvojil prvo štartno vrsto, pri čem so bile kvalifikacije dolga leta zvezdni trenutek blagovne znamke z zvezdo. Mercedes je v obdobju hibridne tehnologije na kvalifikacijah poljubno dominiral, predvsem zaradi tega, ker sta lahko dirkača srebrnih puščic sprostila večjo zmogljivost motorja kot pa njihovi tekmeci. Tega danes v Šanghaju ni bilo videti. Glavobol namesto party-modusa.

Zmagovalec 22-ih dirk formule ena Damon Hill nadaljuje: "Mercedes je tako dolgo dominiral na kvalifikacijah. Vsakič so preklopili na party-modus, toda sedaj pa kaže na to, da je prvič v turbo obdobju najhitrejše neko drugo moštvo." In v tej situaciji Hilla sploh ne čudi, da je okrog nove Mercedesove pogodbe Lewisa Hamiltona nastalo neko zatišje.

"Mogoče se nahajamo na začetku novega obdobja. Ferrari je osvojil prvi dve zmagi sezone, vsekakor predstavljivo, da bo jutri sledila tretja zmaga. Če je to zares novo obdobje, potem mora Lewis zelo dobro premisliti, ali se bo dolgoročno vezal na Mercedes. Kajti dobri dirkači instinktivno vedo, za katero ekipo morajo dirkati. Imperiji v formuli ena prihajajo in odhajajo, mogoče je konec velikega obdobja Mercedesa in se pričenja obdobje Ferrarija. Mogoče je to, kar gledamo preobrat."

Paul Di Resta, bivši dirkač formule 1, aktualni dirkač vztrajnostnih dirk WEC in strokovni komentator za Sky, je izjavil, da je Ferrari dobil kvalifikacije s čarovnijo in znanjem, ki so bili znani so sedaj samo za Mercedes."Zdi se, da lahko kontrolirajo moč, ki jo imajo na voljo. To je bilo jasno v tretjem delu kvalifikacij, ko je bil Kimi očitno t. i. v »party modusu«, saj je lahko močno dvignil tempo. Do sedaj je to lahko pokazal le Mercedes. Mercedes mora sedaj čim prej odreagirati," je izjavil Di Resta.

O preobratu pa v ekipi Mercedes nihče noče slišati. Čeprav je Lauda po današnjih kvalifikacijah dejal, da ga zaostanek njegove ekipe za Ferrarijem resno skrbi.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
Samo upam, da prvenstva ne bo odločila nesmiselna omejitev števila komponent pogonske enote
14.4.2018 20:34:24
Gazibo2
Ma Vettel bo prvak. To je to za letos.
14.4.2018 20:39:57
etilometer
Forza Ferrari pa je menda le prišel čas ferrarija 😀
14.4.2018 22:01:21
zoki
https://www.f1technical.net/forum/viewtopic.php?p=757440#p758277 .... zanimivo, če je res kaj na tem, da je Mercedes trošil preveč olja na prvih dveh dirkah.
16.4.2018 9:44:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija