Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Daniel Ricciardo
Nora dirka
Zares napeto dogajanje na dirki za VN Kitajske. Odlična taktika Red Bulla je omogočila, da se je lahko Daniel Ricciardo s sijajnimi prehitevanji zavihtel do svoje šeste zmage.
Bojan Vrbnjak Arhiv
15. april 2018 | 10:51:24

Še pred začetkom kvalifikacij ni bilo jasno, ali bo Ricciardo na njih sploh nastopil, saj so mu morali mehaniki zamenjati motor, danes pa je osvojil svojo šesto zmago. Še na poti proti boksom je preko radijske zveze povedal: "Ne morem prenehati s smejanjem, o sveta preproščina." (Ricciardo je sicer uporabil "Holly Shit", op.p.).  

Pri Red Bullu so naredili vse prav. Hitro so reagirali na fazo varnostnega avta, preostanek pa je naredil RIcciardo. Na svežih pnevmatikah mehke zmesi je dobesedno letel po stezi – do svoje šeste zmage in kjer je uprizoril zares sijajna prehitevanja.

"Vedno zmagam na tako norih dirkah. Pred 24 urami sem še menil, da bom moral današnjo dirko pričeti iz začelja. Toda moji fantje so opravili neverjetno delo, da so mi omogočili nastop na kvalifikacijah. In ta zmaga pripada njim," so bile prve besede simpatičnega Avstralca.

"V zavoju 14 sem po radijski zvezi slišal, da je na stezi varnostni avto in ekipa me je takoj poklicala v bokse in menim, da je bila to zelo pametna poteza, zagotovo ključ do zmage." O prehitevalnem manevru proti Lewisu Hamiltonu pa je Ricciardo povedal: "Včasih moraš enostavno tvegati, ampak imel sem tudi večji oprijem zaradi mehkejših pnevmatik. Vedno pravim, da če se ti ponudi priložnost, jo moraš zagrabiti."

O drugem dvoboju z Mercedesom, tokrat Bottasom, pa je dejal: "Trdo, toda pošteno. Vedno bolj se mi je približeval, ampak še vedno je bilo dovolj prostora. Vedel sem, da če bom ta napad prekinil, potem druge priložnosti ne bom več dobil. Na srečo se je dobro izšlo."

Po Kitajski je na sporedu dirka v Azerbajdžanu, kjer je Ricciardo prav tako stal na najvišji stopnički. "Zaradi mene je lahko tudi letos tam malo kaotično."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija