Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Tri temeljne težave
Ali je Mercedes po dirki v Barceloni prehitel Ferrari in je sedaj najmočnejša ekipa formule ena? Sebastian Vettel pri svoji ekipi vidi tri temeljne težave, na katere se morajo sedaj osredotočiti.
Bojan Vrbnjak Arhiv
15. maj 2018 | 9:28:36

Mercedes je bil na zadnji dirki v Barceloni razred zase. Lewis Hamilton je v cilj pripeljal 20 sekund pred moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom. Lahek uspeh za srebrne puščice, ki so sedaj očitno spet v svojem ritmu. Porok za zmago v Španiji naj bi bile nove pnevmatike Pirellija, ki so domnevno občutno bolj ustrezale njihovem dirkalniku. Sicer se šef ekipe Toto Wolff glede teh špekulacij le nasmehne, toda debate pa nikakor ne pojenjajo.

"V formuli ena vlada velika paranoja. Seveda smo imeli nekaj pomoči: Pomagal nam je Pirelli in tudi prireditelji so na našo željo na novo asfaltirali stezo. Potem smo še poklical vsemogočnega in ga naprosili, da si želimo hladnejše vreme. Tudi on nam je pomagal," tako Wolff.

Sebastian Vettel sploh ni želel omenjati takšnih izgovorov in je brez dlake na jeziku povedal, da ima Ferrari tri temeljne težave. "Kot prvo, nismo bili dovolj hitri. Če tega ne spoznamo, potem smo več kot slepi. Kot drugo, celoten dirkaški konec tedna smo imeli težave s pnevmatikami. Te so se spremenile, ampak to je bilo za vse enako." Tukaj je še tretja točka in to so težave njegovega moštvenega kolega Kimija Raikkonena, kateremu so morali zamenjati motor in potem je na dirki še odstopil. Torej tretja težava se imenuje nezanesljivost. "Biti moramo v stanju, da vidimo te tri stvari. Če jih ne vidimo, potem ni nobenega opravičila," tako Vettel.

Nazadnje so imeli dirkalnik, ki je imel hitrost za zmago. "Tega tokrat nismo imeli. Zaradi tega tudi nismo zmagali. Tako enostavno je pač včasih." Vettel doda, da je bil dirkalnik pripravljen: "Na tej dirki smo imeli vse izboljšave. Mogoče so drugi imeli več kot mi. In mogoče so se drugi bolje znašli s pnevmatikami. Ampak, kaj nam to pomaga? Zakaj bi iskali izgovore? Pomembno je to, da razumemo, zakaj nismo bili dovolj dobri," zaključi Vettel.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Zanimivo, da Vettel nič ne omenja navezo FIA-Mercedes. Tudi prva vgradnja mu očitno ni sporna.
15.5.2018 10:50:54
hubertfast
Zato ker on ve malo več kot mi, kar je logično. Monaco nam bo vse pokazal.
15.5.2018 11:17:11
Fero
Mislim da zato ker se on ukvarja z dirkanjem. On nima časa za blebetanje.
15.5.2018 14:00:15
Brumbrum44
Jp... 😂🤣😂🤣
15.5.2018 14:46:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija