Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Simpatičen dogodek VN Španije
Mini-Alonso v McLarnovi garaži
V lanskem letu sta Ferrari in vodstvo formule ena uprizorila ganljiv trenutek. Mladi Thomas je srečal svojega idola Kimija Raikkonena. Letos je to storil Fernando Alonso, ki je v bokse povabil fantiča Joaquina.
Bojan Vrbnjak Arhiv
16. maj 2018 | 12:29:30

Pred letom dni so svet obkrožile ganljive fotografije mladega Thomasa Danela, ki je na tribuni bridko jokal, ker je odstopil njegov idol Kimi Raikkonen. Ferrari je mladega fantiča iz Francije povabil v paddock, da se je lahko srečal s svojim vzornikom. Na družabnih omrežjih je dobesedno eksplodiralo, ko je bil mladi Thomas viden v svetih prostorih Ferrarija, skupaj s Kimijem Raikkonenom. Celo okoreli novinarji so v medijskem središču postali čustveni, ko so na ekranih videli veselje mladega Thomasa. Vsi so bili mnenja, da je bila to sijajna poteza Ferrarija in vodstva formule ena.

Glavni šef formule ena Chase Carey se spominja: "To je bil za nas vse zelo poseben trenutek. S tem smo si pridobili ogromno pozornosti. Ampak nisem bil jaz tisti, ki bi dal to navodilo, ljudje so ravnali kar sami. Pri tem so koristili svoboščine, ki jih pred letom dni zagotovo ne bi imeli." Res je, kajti pogosto slišan stavek v paddocku se glasi: "Pod vodenjem Bernieja Ecclestonea to ne bi bilo mogoče."

Pretekli konec tedna na dirki za VN Španije se je odigrala podobna scena. Na tribunah je bil viden mladi fantič, ki je z jakno McLaren-Honde vneto navijal za svojega najbolj priljubljenega dirkača Fernanda Alonsa. Španski zvezdnik McLarna je preko twitterja zapisal: "Hej, formula 1, ali lahko tega fantiča jutri pripeljete v paddock?" Odgovor se je glasil: "Videli bomo, kaj lahko storimo."

Dan pozneje je lahko mlad fantič že izmenjal "high-five" s Fernandom, stara McLaren Honda kapa je bila takoj zamenjana z novo Kimoa letnika 2018. Mladenič je dobil tudi VIP vodenje skozi McLarnovo garažo in tam se je lahko celo usedel v delovno orodje svojega vzornika. McLarnovi mehaniki so ga ljubkovalno preimenovali v "Mini-Fernando". Samo dirko za VN Španije pa je petletni Joaquin z moštvenimi slušalkami spremljal kar v boksih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija