Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Pirelli
Se Italijani poslavljajo?
PIrelli grozi z odhodom, če bodo zahteve preveč ekstremne.
Zoran Habot
17. maj 2018 | 9:50:05

Komaj je Sebastian Vettel z izjavo, da je Ferrari sam kriv za težave na VN Barcelone in ne pnevmatike, pomiril ozračje, so se pojavile nove informacije in govorice. Namreč v začetku tedna je vodstvo podjetja Pirelli svojim delničarjem sporočilo, da še ni garancije in končnega dogovora za nadaljevanje sodelovanja v Formuli 1.

Pirelli odkrito pričakuje, da bodo komercialni pogoji in zahteve za novo sezono ostali na letošnji ravni. »Ne želimo nove pogajalske vojne,« je izjavil izvršni direktor Pirellija, Marco Tronchetti Provera. Dodal je še: »Kot smo že povedali, je Formula 1 odlična za nas in smo veseli in počaščeni, da lahko sodelujemo. Ampak, če bo prišlo do pogajalske vojne, ne mislimo vztrajati za vsako ceno. Stopili bomo korak nazaj.«
Pirelli je tudi edini dobavitelj pnevmatik v prvenstvu Superbike (WSBK) ter vsako leto sodeluje na več kot 460 avtomobilskih in kolesarskih prireditvah po svetu. Če bi slučajno ne dobili tega, kar zahtevajo in bi šle zahteve po spremembah pnevmatik v Formuli 1 preveč v ekstreme, jih izstop ne bi preveč prizadel.

Zanimivo bo videti, kako se bo pogajalska vojna, ki se je očitno začela, nadaljevala. Kako bodo dirkači komentirali težave s pnevmatikami med dirkami in po njih. Ali je Vettel s svojo izjavo že tako ravnal? Kdo bi lahko bil novi dobavitelj, če se Pirelli res odloči da odide. Mogoče Firestone iz IndyCara, katerega lastnik je Bridgestone. Ali pa Hankook, ki je kazal interese že leta 2014?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
springfield
Naj omogocijo vecim proizvajalcem vstop, te radirke nimajo nobenega smisla.
17.5.2018 10:03:01
etilometer
Se ne strinjam, proizvajalec gum mora biti ena znamka ker drugače se lahko naredi da bodo posamezniki prvaki zaradi gum
17.5.2018 10:15:19
Mitja Bonča
Ah dej no, kje žviš, konkurenca mora biti.
17.5.2018 11:32:55
alvir the 28th
Če se pri gumah spet uvede konkurenca potem bo potrebno spremeniti sistem zamenjevanja gum, uporaba dveh zmesi na dirko ne bo več možna. Bo potrebno potem vrnit dotakanje goriva, če želimo ohraniti postanke.
17.5.2018 12:22:10
ripmork
Smo videli, kaj je gumarska vojna prinesla v preteklosti - razvijanje do limita pokanja gum. Varnostni riziko, šport nima pa prav nič od tega.
17.5.2018 12:39:23
springfield
Ker s Pirellijevimi gumami pa ni blo nobenih tezav @etilometer zadnjih nekaj sezon pa je bil zaradi motorja.
17.5.2018 13:50:23
hubertfast
Sem za konkurenco, samo pravilno jo definirat je problem. Michelin pride takoj poleg če bo imel proste roke, tu je problem.
17.5.2018 17:07:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija