Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   McLaren
Nimamo finančnih skrbi
Zaradi ločitve od Honde, je McLarnova denarnica lažja za 100 milijonov dolarjev na leto. Kako to, da kljub temu nimajo finančnih skrbi in da lastniki ne izgubijo potrpljenja.
Bojan Vrbnjak Arhiv
17. maj 2018 | 10:07:05

Zaradi ločitve od nekdanjega dobavitelja pogonskih enot Honde, mora sedaj McLaren za motorje Renaulta plačevati iz lastnega žepa, poleg tega pa tudi pozabiti na finančno injekcijo iz Japonske v višini 100 milijonov dolarjev. K temu je potrebno še dodatki, da tradicionalno moštvo iz Wokinga še vedno nima glavnega sponzorja.

In tudi tri leta trajajoča upravičevanja, da so bili slabi samo zaradi Honde, v letošnjem letu dobivajo drugačno luč, kajti McLaren je najslabša ekipa od treh, ki uporabljajo pogonske enote Renault. Da se novi veliki sponzorji ne gnetejo ravno pred njihovimi vrati in ker je pritisk uspeha vse večji, si lahko predstavljamo, kako tačas izgleda v njihovi vodilni etaži.

Kljub temu pa šef McLarna Zak Brown omili domnevno napeto situacijo in poudarja, da so Mansur Ojjeh in holding Mumtalakat potrpežljivi. "Nimamo nobenih finančnih skrbi," pravi Američan. "Naši delničarji so že dolgo v tem športu in natančno vedo, kako tukaj poteka." Brown še doda, da ekipa ne trpi pod finančnim puščanjem krvi, saj od solastnikov dobijo to, kar potrebujejo za dirkanje. "Še naprej investirajo v ekipo."

Poleg tega so s sponzorji Petrobras, Dell, Airgain, CNBC in Kimoa v ekipo pripeljali svež kapital. "V formulo ena smo pripeljali več partnerjev kot vsakdo drug. Naši delničarji vedo, da to ni enostavno." In povrhu so še odprti za idejo, da bi se v prihodnosti udeležili tudi v drugih dirkalnih serijah. "Temu ne nasprotujejo, dokler se bo to finančno izplačalo, če bo smiselno za našo blagovno znamko in če bomo tam tudi konkurenčni. Naši delničarji so pravi pristaši dirkanja, zato je z njimi sijajno sodelovati."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Raje dam 10 milijonov McLarnu da piše gor - hubertfast-, kot pa 15 milijonov Ferrariju 😃
17.5.2018 17:25:01
abt
Hubi daj pusti mclaren,takih navijace ki ob rezultatski krizi takoj prepostijo drugam, ali izdajalcev kot se jim po domace rece oni ne rabijo...
17.5.2018 17:58:24
hubertfast
Ok dam 12 milijonov da piše - hubertfast + abt - 😂. Prvo mi je šofer pol ekipa. Rajca sem se odrekel 2006.
17.5.2018 19:02:52
Brumbrum44
Huber 😂😂😂
18.5.2018 14:51:28
Aichi
Komik !
18.5.2018 15:44:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija