Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Honda o morebitnem partnerstvu z Red Bullom
To bi bila velika stvar
Japonci so se pokazali kot ponižni in želijo premisliti, ali Red Bull za njih ne bi bil prevelik zalogaj. Ne želijo si namreč še enega poloma po vzoru McLarna.
Bojan Vrbnjak Arhiv
17. maj 2018 | 12:32:44

Po srečanju med športnim šefom Honde Masašijem Jamamoto in Red Bullovim svetovalcem Helmutom Markom, ki se je odvijalo v okviru zadnje dirke v Španiji, mnogi namigujejo, da bi lahko prišlo do morebitnega sodelovanja med Japonci in Avstrijci že v prihodnji sezoni. Jamamoto je za kolege iz Motorsport-Total.com povedal: "Zelo smo veseli. Pogajati se z Red Bullom je za Hondo velika stvar, ker so vrhunska ekipa." A v siti sapi opozarja pred pričakovanji. Kajti Japonci si nikakor ne želijo še enega poloma kot z McLarnom. "Premisliti moramo, ali se bomo zares znašli s tako veliko ekipo kot je Red Bull. To bi bila za nas velika odgovornost."

Honda bi bila izpostavljena velikemu pritisku, še posebej na Japonskem. Spodleteli zakon z nekdanjim partnerjem je za Jamamota prej povod za optimizem. "Z McLarnom je bilo težko, ampak bila je tudi zelo dobra izkušnja. Nove izkušnje pa smo nabrali z ekipo Toro Rosso. Če se bomo sporazumeli z moštvom Red Bull, potem to ne bo več takšno sodelovanje, kot je bilo z McLarnom."

To pomeni, da se je Honda naučila iz napak, tako na tehnični strani kot tudi komunikaciji. Da bi prvič po vrnitvi v formulo ena s svojimi pogonskimi enotami opremljali dve ekipi, se Jamamoto spogleduje s tem, da bi zaposlili več kadrov in da bi prestrukturirali ekipe na licu mesta, saj bi s tem imeli korist v sinergijah med obema sestrskima ekipama – tako na področju menedžmenta kot tudi logistike.

V tehničnih oddelkih na bi ostalo vse ločeno, tako da bi Red Bull in Toro Rosso neodvisno oskrbovali z najboljšim produktom. Ampak prednost bi imela tudi Honda. Kajti njeni mladi dirkači – tačas v formuli 2 nastopata Tadasuke Makino in Nirei Fukuzumi -, bi ob tesnejšem sodelovanju lažje prišli v formulo ena. Sploh ob dejstvu, da v Red Bullovem programu mladih dirkačev tačas ni ravno odmevnih imen.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Če pa sedaj nima Honda dovolj izkušenj potem pa res kriza. Uspeh z RB bi bil nor plus.
17.5.2018 17:17:03
sr1
Hja ampak Honda tudi vidi kak odnos ima RedBull do Renaulta, ko ne gre vse po načrtih.
17.5.2018 21:47:47
Gazibo2
Naj počakajo oboji še eno leto.
17.5.2018 22:13:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija