Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedes in Kanada
Brez načrtovanega izboljšanega motorja
Ekipe Mercedes, Williams in Force India bodo morale v Kanadi nastopiti brez načrtovanega izboljšanega motorja. Razlog tiči v težavah s kvaliteto pri Mercedesu.
Bojan Vrbnjak Mercedes
7. junij 2018 | 8:04:18

Po glamuroznem višku letošnje sezone v Monaku, je to nedeljo na sporedu naslednja klasična dirka formule ena. Vendar pa steza v Kanadi predstavlja povsem drugačne zahteve za dirkalnike, tukaj na Circuit Gilles Villeneuve se zahteva moč motorja. In v tem pogledu se je Mercedes znašel v težavah. Kajti tik pred začetkom dirkaškega konca tedna, so iz ekipe sporočili, da na VN Kanade ne bo novih Mercedesovih motorjev. Pravzaprav so želel tovarniški ekipi in obema partnerjema Williamsu in Force Indii dostaviti izboljšane verzije pogonskih enot.

Zaradi težav s kvaliteto so morali uporabi teh izboljšanih motorjev prestaviti na poznejši termin. Pogonske enote se razvijajo in izdelujejo pri Mercedes High Performance Powertrains v britanskem Brixworthu. Novi načrt predvideva, da bodo nove izboljšane pogonske enote uporabili na naslednji dirki v Franciji.  

Mercedesu in s tem tudi njihovim kupcem motorjev ekipam Williams in Force India bo tako manjkala dodatna moč izboljšanih pogonskih enot. Vsi dirkači Mercedesovih motorjev se nahajajo pri komponentah motorja še pri prvem primerku. Primerno temu imajo motorji za seboj že kar nekaj kilometrov. Da bi zagotovili zanesljivost, bodo zaradi tega žrtvovali zmogljivost.

Konkurenca je že napovedala, da bodo svoje izboljšane motorje uporabili v Kanadi. Red Bull se lahko veseli svežih pogonskih enot Renaulta z dodatno zmogljivostjo, čeprav le-ta ne bo tako velika kot so pričakovali. Tudi Ferrari bo uporabil nove pogonske enote. Partner ekipe Toro Rosso, japonska Honda, je že pred časom napovedala izboljšavo, kjer pa naj bi šlo predvsem za izboljšanje motorja z notranjim izgorevanjem.

Iz vidika motorja bo posebej težko za Daniela Ricciarda, kajti zmagovalcu dirke v Monaku grozi kazen pribitka mest. Očitno jo je na dirki v Monte Carlu skupila MGU-K enota Renaultove pogonske enote, katero bo po vsej verjetnosti potrebno zamenjati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Skoraj ne verjamem, zna biti taktična informacija.
7.6.2018 9:21:14
hubertfast
Bo očitno držalo, zmaga bo fejst ogrožena.
7.6.2018 9:28:38
Fero
Ma kako ogrožena če imajo najboljšega dirkača?
7.6.2018 10:29:41
HakkA
@Fero tudi najboljši dirkač ne pomaga, če nimaš najboljšega avtomobila
7.6.2018 14:01:27
Brumbrum44
Redbula +20konjev. Ferrari samo Vetel +20konjev(raikoenen ne)... Ravnine bodo zanimive...
7.6.2018 16:00:51
Soling
Vprašanje, če ni Mercedes samo zavedel konkurenco z najavo menjave motorjev in je ocenil, da bodo stari delovali tudi v Kanadi...
7.6.2018 19:47:27
Brumbrum44
Soling tud meni se zdi da je zadaj strategija..
7.6.2018 21:50:00
Fero
Hakka: če govorimo o Alonsu, potem res nima najboljšega dirkalnika. Medtem ko sta Ferrari in Mercedes zelo podobna in letos ne prevladuje le en dirkalnik. Tako da, mislim da lahko dirkač tudi kaj prispeva k zmagi enega ali drugega moštva. Drugače naj gredo pa raje bokse čistit.
8.6.2018 6:18:24
HakkA
@Fero a ti sigurno gledaš F1 2018?
8.6.2018 13:32:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija