Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Zmeda okrog kazni Ricciarda
V Kanadi brez pribitka mest?
Red Bull je moral svojo zmago v Monaku drago plačati in sicer v obliki enote MGU-K, katero bi morali za dirko v Kanadi zamenjati.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. junij 2018 | 8:01:17

Verjetno se sprašujete, kaj za hudiča pišejo tukaj, če je zadeva dorečena in Ricciardo bo v Montrealu prejel kazen pribitka mest. Čemu potem: bi mu morali? Ker mu ne bodo, vsaj z novo ne. Red Bull namreč razmišlja, da bi uporabili starejšo enoto MGU-K – seveda ob predpostavki, da bo zdržala.  

Ampak kazen pribitka mest že na sedmi dirki sezone? Daniel Ricciardo bi si to želel preprečiti, saj mu tačas gre odlično, kar dokazuje tudi njegova zmaga na zadnji dirki v Monaku. Ampak zaradi okvare svoje že druge enote MGU-K, mu je za dirko v Montrealu grozila kazen pribitka mest. Ampak veljaki ekipe so iz rokava potegnili asa, kajti lahko uporabijo prvo enoto MGU-K, s katero je Ricciardo dirkal le v Avstraliji in Bahrajnu. "Rekli so mi, da mi sedaj ne grozi nobena kazen. Samo če se bo na prvem prostem treningu kaj zgodilo, me lahko kazen vendarle doleti. Ampak sedaj imamo dovolj delov in če bodo ti zanesljivi, potem se ne bo nič zgodilo," tako Ricciardo.

Pravila zamenjave elementov pogonskih enot so se letos poostrila. Tako se lahko deli kot je motor z notranjim izgorevanjem zamenja le dvakrat. MGU-K, težava Ricciarda, pa samo enkrat. Tako da kazen Ricciarda zagotovo ni pospravljena v predal in bo še naprej grozeča prikazen na Avstralčevo glavo. "Ocenjujem, da nas bo kazen ujela v Franciji. Ampak raje tam kot tukaj v Kanadi. Tukaj je prehitevanje oteženo in sedaj mi gre zelo dobro. Kazen bi mi sedaj samo škodovala."

In Avstralec tudi ve, kako se zmaga v Montrealu. Kajti leta 2014 je tukaj osvojil svojo prvo zmago v formuli ena. "V Monaku smo bili na hypersoft pnevmatikah zelo dobri. Zato imamo ta konec tedna znova dobre možnosti za dobro dirko. Na papirju bi nam morala steza bolje odgovarjati kot naslednje. Poleg tega bi bilo lepo, da zmagamo dvakrat zapored. Iz ozadja pa to ne bi bilo mogoče," še doda Avstralec.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
Ni šanse za zmago razen če Max skegla Vettla ven.
8.6.2018 11:47:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija