Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Martin Brundle
Raikkonen je prišel do konca poti
Nekdanji dirkač F1 in komentator Sky F1 meni, da je Raikkonen močno popustil.
Artur Švarc
13. junij 2018 | 9:50:58

Finec je imel kar nekaj priložnosti, da se na kvalifikacijah uvrsti v prvo štartno vrsto, pa jih ni izkoristil, pa tudi njegova hitrost v dirki ne parira Vettlu.

Brundle zato pravi, da bi moral Raikkonen reči bobu bob in se po koncu sezone posloviti.  

»Pri Ferrariju jih mora zaradi tega skrbeti,« je v svoji kolumni zapisal Brundle. »Vem, da je eden najbolj popularnih voznikov, a po še eni napaki v kvalifkacijah je dirko končal 30 sekund za moštvenim kolegom. Kaj bodo storili? Po mojem mnenju je kimi prišel do konca poti. Še vedno ima prebliske hitrosti tu in tam, a prave predstave ne spravi skupaj, niti ne  uspe ščititi hrbta Sebu.«

»Dobiti konstruktorsko prvenstvo je za Ferrari zelo pomembno in če ga želijo osvojiti, prihodnje leto ob Vettlu potrebujejo Ricciarda ali Leclerca, in Vettel mora to sprejeti, se razume.«

Kot mnogi drugi naši kolegi je tudi Brundle navdušen nad Leclercom in njegovimi predstavami. Zaradi tega Ferrari ne rabi iskati nadomestila z lučjo pri belem dnevu.

»Jasno je ko beli dan, da ima mali glavo za F1 in da je zelo celovit dirkač. Ferrari ne tvega z mladimi vozniki, a menjujejo se generacije in štartno vrsto lahko razdelimo na tri dele, na eni strani sta Fernando in Kimi, vmes sta Grosjean in Hulkenberg, spredaj pa cela skupina mladih, ki jih Ferrari ne bi smel prezreti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
Po dobrem uvodu v sezono in kasnejsih prigodah,za katere ni bil sam kriv, je res postal zelo mlačen. A kdo ve kaj je bilo tokrat z njegovimi zavorami? Pritozeval se je da se mu priziga opozorilo, a so mu iz ekipe dejali da ni nic narobe. Verjetno ni ravno fajn voziti s prizganim opozorilom za zavore, tako da mogoce je slo za kako psiholosko oviro tokrat....
13.6.2018 14:59:21
andrej
brundle naj raje sebe pogleda in njegovo kariero. z mclarnom ni vodil niti enega kroga
13.6.2018 20:35:46
Soling
Ko je Kimi imel hitrost in mu je kazalo odlično v dirki, mu je Ferrari uničil dirko s svojo strategijo. To psihično ni enostavno. Ricciardo pa nikol ne bo pristal na št. 2.
13.6.2018 20:55:26
abt
soling vsak normalen vidi vettel veliko hitrejši in konstanten kot kimi in je razlika med njima veliko večja kot med hamletom in bottasom.. zdaj mi pa ti povej zakaj je tako? Ali je vettel tako dober,ali je hamle toliko slabsi??
13.6.2018 21:10:00
matt0
abt, vettla preferirajo, saj veš.. še na kvalifikacijskem krogu
13.6.2018 21:58:51
Soling
Na začetku te sezone je bil Kimi zelo hiter in samo - drugače ne morem reč - škodoželjna strategija Ferrarija je Vettla postavila pred Kimija. Posledice so vidne v padcu Kimijeve forme. Hamilton je imel vedno konkurenčne moštvene sovoznike, ki so mu pobrali kar dobršnjo mero točk. Ferrari dela samo za enega dirkača, tj. Vettla in ni prav nobene možnosti, da bi bil Kimi uvrščen pred Vettlom. Če bi Mercedes tretiral Hamiltona tako, kot tretira Ferrari Vettla, Rozberg ne bi bi nikoli SP.
13.6.2018 23:13:51
Soling
Tudi RB je dopustil borbo med Ricciardom in Vettlom, pa vemo kako se je končalo.
13.6.2018 23:16:23
matt0
soling, torej kimiju ostane mesto za vettlom, okej, razumem.. zakaj pa vettel zmaga, kimi je pa 6.?
14.6.2018 6:26:54
Fero
Kimi je dober tečko, samo ni več v tempu. Tudi naslov ki ga je dobil, je bil bolj kot ne posledica internega boja v Mclarnu. Lahko je srečen da gre z enim naslovom v penzijo.
14.6.2018 9:38:36
Soling
matt0, zato ker za Kimijem ne stoji ekipa, tako kot za Vettlom. Letos že nekajkrat videno, Kimija niso pravočasno poklicali v boxe tudi z namenom, da bo zadrževal Mercedes neposredno na progi in ko je le ta prispel do menjave gum, je bila dirka zanj že uničena. Če bi Ferrari na podoben način obravnaval Vettla, bi bil v podobni situaciji. Vettel zavedajoč se, da moštvenega kolega, z debelo kožo, kot jo ima Kimi, nikoli več ne bo imel.
14.6.2018 22:52:43
Fero
Soling: četudi je Rajko tretja violina, ne bi smel vozit s tako razliko do Vettla. Če ga primerjam z Rubinhom ki nikoli ni bil prvak pa je stalno jokal in stokal kakšna krivica se mu dela, vozi letos Rajko bistveno slabše.
15.6.2018 7:58:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija