Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Jacques Villenueve se ne strinja
Med mojim očetom in Verstappnom ni primerjave
Kanadski dirkač, je ostro reagiral na izjave Nikija Laude, ki je slog vožnje Maxa Verstappna primerjal z njegovim očetom, legendarnim Gillesom Villenueveom.
Peter Žmak
13. junij 2018 | 15:10:11

Jacquesa prvaka, ki je naslov osvojil v tesnem boju z Michaelom Schumacherjem v sezoni 1997, lahko pogosto srečamo v paddocku Formule 1. Na zadnji dirki v rodni Kanadi je doživel tudi čustveni trenutek, ko je po stezi, ki nosi ime po njegovem očetu, zapeljal s Ferrarijem 312T3 iz leta 1978, s katerim je njegov oče osvojil VN Kanade. In prav v Kanadi je neka druga živa legenda, ki sliši na ime Niki Lauda, poskrbela za Kanadčanov povišan pritisk. Avstrijec je namreč izjavil, da je dirkaški nekompromisni slog mladega Maxa na moč podoben Gillesu Villenuevu, dirkaču, ki ga je Niki Lauda dobro poznal, saj je Enzo Ferrari leta 1977 prav mladega in nepoznanega  Gillesa pripeljal v svoje moštvo kot zamenjavo za Nikija Laudo, ki je po osvojenem naslovu pred koncem sezone protestno zapustil rdeče iz Maranella. Ampak to je že druga zgodba, ki jo bomo obudili kdaj drugič.

Jacques, ki glede Nizozemca ne goji kakšnih posebnih simpatij, označil ga je celo za »otroka«, je Laudovo primerjavo pospremil z besedami: »Mogoče se Lauda še vedno ne more sprijazniti, da je zanj Ferrari tako hitro našel zamenjavo. Lahko se strinjam, da Verstappen veliko tvega, kot je tvegal moj oče, vendar obstaja velika razlika med njima. Moj oče je svoje nasprotnike spoštoval in se iz svojih napak učil. Tudi njegova izobrazba in dirkaška pot je bila popolnoma drugačna, zato res ne razumem te primerjave.« Besede, s katerimi se lahko strinjamo.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
gojzer
Se strinjam!
13.6.2018 19:51:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija