Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Razmišljajo, da bi se odpovedali štartu
Včerajšnje težave Sirotkina in Strolla niso bile muha enodnevnica. Williams ima hude težave, ki jih mora do začetka dirke odpraviti.
Zoran Habot
8. julij 2018 | 9:12:37

Če se to ne zgodi, se lahko vodstvo ekipe odloči, da zaradi varnostnih razlogov dirkačev ne pošlje na štart.

Težave obeh dirkačev so zelo podobne. In sicer zaradi uporabe sistema DRS se po zaprtju krilca aerodinamika tako močno spremeni, da dirkača nimata vpliva na dirkalnik in ga ne moreta kontrolirati ali vsaj kontrolirano ustaviti.

Stroll je izjavil: »To je trikrat huje, kot pa samo, ko deaktiviraš DRS. Kot da bi nenadoma izgubili 60 odstotkov aerodinamičnega pritiska!«

Sirotkin je po nesreči Strolla celo prilagodil uporabo DRS in ga izključil prej, da bi zmanjšal potencialne težave. A tudi to ni pomagalo. Tudi Rus je bil le potnik.

To ni nova težava za Williams. Podobno se je zgodilo Valtteriju Bottasu leta 2015 za VN Mehike. Po tej dirki so težavo odpravljali tako, da sta dirkača morala prilagoditi uporabo tega sistema.

Če tehnikom v Grovu ne bo uspelo odpraviti težav ali poiskati alternativne rešitve, se lahko vodstvo ekipe odloči za najbolj črn scenarij. Pri tem ima besedo tudi FIA, ki budno bdi nad to zgodbo. Dirkača tako lahko le čakata, kaj se bo zgodilo. Lahko, da bodo tehniki našli rešitev in bosta dirkala na polno iz osemnajstega in devetnajstega štartnega mesta. Lahko, da bosta štartala brez uporabe DRS, saj če ga ne uporabljajo, ne pride do težav. Lahko bodo prilagodili uporabo DRS ali ga omejili le zaradi varnosti. Poleg tega pa jima grozi štart iz boksov, če bodo zamenjali obe šasiji zaradi včerajšnjih izletov v pesek.

Sirotkin pa je kljub težavam povedal: »Jaz bi raje vseeno vozil - tudi če bi vedel, da moram biti previden pri DRS-u!« A ekipa Williams ima sredstva, znanje in ideje, da reši to težave in zagotovo se bodo potrudili in poslali oba dirkača na domačo dirko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Najboljš da se odpovejo f1.
8.7.2018 12:17:55
ewzkgx
Bodo pač brez DRS-a vozili, saj kaj veliko ga verjetno tako ali tako ne bi uporabljali...
8.7.2018 12:35:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija