Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Spremenjeno mnenje Hamiltona
Včasih izrečemo tudi kakšno neumnost
Po včerajšnji napeti dirki so se glave ohladile. Lewis Hamilton, je na Instagramu oznanil, da je sprejel Icemanovo opravičilo.
Peter Žmak
9. julij 2018 | 16:29:25

Predno se posvetimo temu dejanju, ki bi ga javnost morala videti že v prenosu v živo, pa se spomnimo dogodka izpred desetih let. Bilo je v Montrealu, na legendarni stezi Gilles Villenueve. Zaradi izredne situacije na dirki, so med varnostnim avtom za nekaj časa prižgali rdečo luč na izhodu iz boksov, ravno v trenutku ko sta Kimi Raikkonen, branilec naslova svetovnega prvaka s Ferrarijem in Robert Kubica z BMW Sauberjem, peljala vštric proti izhodu po stezi boksov, pri čemer je bil Raikkonen v tistem trenutku vodilni dirkač. Ko sta pred rdečo lučjo ustavila, je v Kimija od zadaj priletel nihče drug kot Lewis Hamilton in posledično oba izločil iz dirke. Takrat je Iceman dejal: »Nisem jezen, ker tudi če bi bil, ne morem nič spremeniti. Zadovoljen pa tudi ne morem biti, saj sem imel lepo priložnost za zmago. Vsakemu se lahko pripeti kaj takega, meni se je pred dvema tednoma v Monaku, čeprav je razlika če narediš napako pri 300km/h, ali pa se zaletiš v stoječ dirkalnik pred rdečo lučjo.«

Kimi Raikkonen, je še vedno takšen kot je bil. Lahko je redkobeseden, lahko je brezbrižen, lahko izgleda kot da se požvižga na cel svet, nihče pa ne more izpodbijat dejstva da je eden najbolj fer dirkačev v karavani F1. Povsem brez madeža je tudi edini osvojeni naslov prvaka, 20 zmag in 97 osvojenih stopničk za zmagovalce. Zato so bile včerajšnje obtožbe na njegov račun čisto pretiravanje in odraz nervoze v Mercedesovem taboru. Naredil je napako in jo tudi priznal. Kdor verjame v sumljiva ozadja njegovega početja, ta ni še nikoli videl kako izgleda dirkati kolo ob kolesu. Pri Mercedesu so bila pričakovanja (pre)velika in mogoče je bil tudi to razlog za njihove izjave po dirki. Danes so vsi po vrsti že spremenili svoja mnenja. Iskreno ali narejeno, niti ni več važno. Lewis je na svojem Instagramu med drugim objavil zapis: »Kimi se je opravičil in jaz sem opravičilo sprejel. Gremo naprej. Bila je dirkaška nesreča in nič več kot to. Včasih izrečemo tudi kakšno neumnost in prav je, da se iz tega kaj naučimo.«

Kratko in jedrnato je štirikratni prvak vsaj na zunaj pokazal da vseeno zna sprejeti poraz. Škoda, ker tega ni storil že včeraj pred prižganimi kamerami, saj bi bil s tem zmagovalec brez da bi zmagal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Na tem nivoju bi se mogel fantiček malce bolje obnašati, ali biti eno, ali pa drugo. Tip pa spreminja face in dneva v dan.
9.7.2018 18:42:40
Gazibo2
Vsi so isti.
9.7.2018 19:13:54
Soling
Nič ne rečem o namernosti, vendar lahko bi se tudi Ferrari opravičil za obe izločitvi mercov. Namerno ali ne je dejstvo, da je Vettel uičil dirko Bottasu, Kimi pa Hamiltonu.
9.7.2018 21:11:20
lordjimy
Lewis je delno kriv sam, da je do tega prišlo, ker je pač slabo speljal. Obtožba, da ga je Kimi zbil namerno je nesmiselna, ker sem imel občutek, da je imel tudi Kimi zelo visoke cilje in bi morda celo lahko zmagal. Edino kar ne razumem je kazen v primerjavi z napako Vettla, ko je zbil Bottasa (4s vs 10s). Sreča v nesreči je, da se zaostanek v točkah ni drastično povečal in da je še vedno možnost osvojitve naslova. Dvomim pa, da bo Ferrari zdržal taki tempo do konca sezone brez okvare motorja. Zgleda pa tudi, da Ferrari omogoča več potenciala pri prehitevanju. Pa Vettel je že tudi večkrat pokazal svoj karakter s tem, da je Lewis sedaj šel res predaleč, da se ni pojavil pred domačimi navijači. Ne vem sicer zakaj se ves čas poudarjal kako bi se moral obnašati ampak to je dirkanje in ne neka kulturna prireditev. Pa zmaga v testnih situacijah je vedno najslajša.
9.7.2018 21:37:39
zoki
Analiza nesreče: https://www.youtube.com/watch?v=7rlDGjWZ7GI ... dejstvo je da bi Lewis lahko šel precej širše in se izognil trku. Dal je po pravilih dovolj prostora, tako da je napaka na Kimiju, ampak Lewis se bori za prvenstvo in bo moral biti malenkost bolj previden v ostrini dvobojev.
9.7.2018 22:28:16
tadejkrze
@Soling, se je Mercedes kdaj opravičil za Bottasa? Se je Redbull za Verstappna? Se je kdo od ostalih? Ne imeti dvojnih meril...
9.7.2018 22:41:23
etilometer
Pri garažistih si naprej naj štart pošlihtajo pa potem naj jokajo njih štart proti ferrariju ali red Bullom je zelo počasen.
9.7.2018 22:52:07
dbench
Mercedes garažisti? Ne vem a sem jaz kaj zamudil...
10.7.2018 8:09:43
Soling
Se še spomnte, ko je v vožnji za SF, Vettel imel izbruh in namerno, bočno udaril v Hamiltona, čeprav vemo, da prvi narekuje tempo, pač pravila to omogočajo. Gre za Vettlovo reakcijo, namerno zaletavanje, če že govorimo o namernosti in Vettel tega je sposoben. Kimi, pa sem siguren, ni ravnal naklepno.
10.7.2018 9:14:26
calen
Jap Soling. Vettel ima malo Schumijeve umazane 'tehnike' Tam bi mogel Vettel bit diskvalificiran nemudoma.
10.7.2018 10:03:35
bazooka76
Se še spomnte ko je hamle nalašč nasadil v boksih kimija? In ko je prehitel varnostni avto ko je le ta prišel na stezo? Vsi ostali pa so zaostali za SC in ni dobil nobene kazni?
10.7.2018 10:45:00
Aichi
Kdaj je nalašč nasidil kimija?=
10.7.2018 11:08:23
roberto
Kimi je bil na zadnjih treh dirkah na startu vedno povsem kolo ob kolo z Mercedesi. Že zadnjič ko sta ga oba dala v sendvič bi se lahko naredil Maxa in oba izločil. Tudi v Avstriji je bil med obema in bi lahko izvedel Maxa in oba izločil. Tu v Silverstonu je bil na notranji strani in mu je pač zdrsnil avto.
10.7.2018 11:10:33
bazooka76
eh malo se hecam.. ker sta sedaj oba ferrarista baje nalašč se zaletela v "mečki"
10.7.2018 11:20:27
RenaultF1
Primadona spreminja obraz, nic novega.
10.7.2018 11:40:31
matt0
soling, seveda, vettlu je v interesu zbit bottasa... namerno zaletavanje je neumno početje za vse, ker to, kar je kimi storil je težko narediti zanalašč. Obrniti drugega, svoj dirkalnik pa pustiti nedotaknjen - velika redkost. menda je prav zaradi tega FIA kimiju naložila večjo kazen - v franciji je tudi vettel moral takoj v bokse.. če kdo razume, jaz ne
10.7.2018 13:06:12
Soling
Kar se tiče razlike v kazni ni tega še nihče obrazložil, razen da gre v prvem rpimeru za Bottasa, v drugem pa za Hamiltona ali pa drugače za Vettla in Kimija.
10.7.2018 19:44:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija