Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA zagovarja DRS v zavoju
Dirkači so lahko ocenili tveganje
Charlie Whiting je prepričan, da DRS v zavoju Silverstona ni bilo vratolomno dejanje temveč obogatitev dirke.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. julij 2018 | 9:44:28

FIA direktor dirk Charlie Whiting je zagovarjal postavitev DRS con na dirki za VN Velike Britanije. Da so imeli dirkači na voljo, da sistem DRS aktivirajo tudi skozi zavoj Abbey, Britanec meni, da je bila odločitev pravilna. "Vtem primeru je bila odločitev, da se aktivira DRS, na strani dirkačev. Tako kot vsaka druga, ki jo sprejemajo v kokpitu." Njegov argument je sledeč: Dirkači so se lahko v vsakem trenutku odrekli aktiviranju sistema, če so bili mnenja, da je preveč nevarno. Gre za običajno oceno tveganja. "Bilo je tako kot dirkalnik, ki svojega dirkača postavi pred izziv. Če želiš zavoj prevoziti s polnim plinom, vendar ti to ne uspe, se pač zaradi tega zavrtiš ali odletiš s steze." Po nekaj izletih s steze na treningih, je na dirki v tem odseku z odprtim zadnjim krilcem odneslo Marcusa Ericssona, čeprav naj bi se pri njem DRS samodejno odprl zaradi vibracij.  

Gledano iz tega vidika, merjeno po lastnem načelu, je FIA naredila vse prav. Kljub temu pa je njihov dejanski načrt spodletel in sicer, da se dirkačem v zavoju Copse omogoči, da ostanejo bližje tekmecu pred seboj in da potem na naslednji DRS coni le-tega napadejo. Teh manevrov skorajda nismo videli.

V nedeljo se je v predal pospravila tudi tema o neravni novi asfaltni površini, nad katero se je še v petek pritoževal Lewis Hamilton. Zanimivo je dejstvo, da glavni kritik Hamilton na sestanku dirkačev o tem ni več govoril, tudi ne takrat, ko je na to opozarjal njegov moštveni kolega Bottas.    

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
DRS b morali čisto sprostiti. Tudi za tistega, ki se brani. In to kjerkoli.
10.7.2018 10:15:05
RenaultF1
Potem je bolje da ga ukinejo, saj potem ne sluzi vec nicemur @ rovokopac
10.7.2018 11:36:48
rovokopac
Ni res. Vsak lahko svojo loputo po svoje pripravi. En dirkač jo lahko prej, en kasneje preklopi. Na ta način bi morala biti narejena tudi smetišnica. Z aerodinamiko bi se dalo marsikakšno watno uro katerekoli energije privarčevat.
10.7.2018 13:59:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija