Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F2
Haasov naraščanjik počne neumnosti
Santino Ferucci, Haasov razvojni dirkač, si je v nedeljo na dirki F2 naredil medvedjo uslugo, ki lahko pomeni tudi konec kariere.
Artur Švarc
10. julij 2018 | 10:10:59

Nedeljska šprinterska dirka v Silverstonu se ni odvijala po željah 20-letnega Feruccija, zato je dirkač Tridenta izrinil svojega moštvenega kolega Indijca Arjuna Mainija s steze. A zgodba za Američana več kot očitno še ni bila končana, zato je tudi v pozdravnem krogu trčil v zadnjo desno stran Mainijevega dirkalnika.

Komisarji v Silverstonu so imeli lahko delo – Ferucci je dobil štiri dirke prepovedi (dve v Budimpešti in še dve v Spaju), prav tako so mu napisali še 60 tisoč evrov kazni, ker se ni oglasil pri komisarjih na zaslišanje in ker je vozil – verjeli ali ne – z mobilnikom v roki.

Med vožnjo od paddocka F2 do glavnih boksov so ga videli z le eno rokavico na roki, v drugi je držal mobilni telefon. To početje krši tako tehnični kot športni pravilnik, ko gre za varnostno zaščito dirkača in nedovoljeno uporabo brezžičnih komunikacijskih naprav v kokpitu. Fanta so za nameček še diskvalificirali z dirke.

Ekipa Trident se je na Twitterju opravičila za nešportno in necivilizirano obnašanje njihovega dirkača, celotno zadevo pa bodo predali svojim odvetnikom.

»V 12 letih naše ekipe česa takega še nismo videli,« so zapisali pri Tridentu.

To v praksi pomeni samo eno – Feruccijeva kariera, tudi tista pri Haasu, je podobno kot pred časom Barberajeva v Moto2, končana. Naj spomnimo, Hector Barbera, nekdanji dirkač MotoGP, je odletel iz ekipe Sita Ponsa, ker so ga pijanega ustavili španski policaji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija