Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Renault 2019
Kaj se bo spremenilo brez Red Bulla
Kako bo prestop Red Bulla na Hondo učinkoval na Renaultov oddelek pogonskih enot in v katerih področjih bodo pogrešali nekdanjega partnerja.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. julij 2018 | 11:04:52

Renault želi, da v sezoni 2019 dirka v ospredju, 2020 želijo osvajati zmage in 2021, ko nastopi novi pravilnik motorjev, osvojiti naslov prvaka. Tako se glasi interni načrt tovarniške ekipe. Toda zaradi prestopa Red Bulla v tabor Honde, bodo Francozi v prihodnji sezoni ostali brez 30 milijonov evrov. "Vseeno ali tehnično ali finančno. Zaradi tega se ne bo nič spremenilo. To ne bo učinkovalo tudi na razvoj," tako šef motorjev Remi Taffin.

Medtem ko ima Renault v letošnji sezoni s tovarniško ekipo, Red Bullom in McLarnom še šest dirkalnikov, ki nastopajo z njihovimi pogonskimi enotami, jih bodo 2019 imeli samo še štiri. Ali ne bodo čutili izgube tretjine pomembnih podatkov? "Izgubili bomo nekaj podatkov. Predvsem pa bomo z Red Bullom izgubili merilo. Ampak še vedno imamo štiri dirkalnike in mnoge testne mize," tako Taffin.

Ali bo imelo tovarniško moštvo v Viry-Chatillonu zaradi tega do konca sezone več kapacitet za lastno ekipo in McLaren, ker je odhod Red Bulla že potrjen? Taffin v tem primeru samo odmahne: "Red Bull moramo opremljati do konca sezone." In ker ima Red Bull pri gorivu drugega partnerja, so za to potrebne tudi dodatne testne mize. "Tukaj se ni nič spremenilo."

Če pa bo McLaren v prihodnji sezoni – v pogledu goriva – stavil na istega partnerja kot Renault, se bodo kapacitete sprostile. "Potem bomo imeli več časa za razvoj motorja." Dodatne vire pa bodo v bodoče potrebovali tudi za razvoj pogonskih enot za obdobje od leta 2021 naprej. "Lahko povem, da smo že pričeli z deli za leto 2021. Moramo nadaljevati z vso paro, kajti v letu 2019 želimo, kot smo že povedali, dirkati v ospredju," doda Taffin.

Dobrih časov z Red Bullom, s katerimi so osvojili štiri dirkaške in ekipne naslove, pa kljub določenim sporom v preteklih letih ne bodo pozabili. "To je še danes zelo zadovoljujoče. Dolga leta sem z njimi sodeloval na področju motorjev in ne verjamem, da bi se lahko ta čas izbrisal zaradi kakršnihkoli zadev. Lahko povem, da smo zelo uživali v sodelovanju z njimi."        

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2
Nič, Renault bo kmalu prvak.
11.7.2018 14:16:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija