Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Želja Chasea Careya
Mick Schumacher v F1
Chase Carey verjame, da bi sin legende formule ena na prav poseben način navdušil in ganil navijače F1 in doda, da je Michael Schumacher še naprej pomemben za ta šport.
Bojan Vrbnjak Arhiv
7. avgust 2018 | 7:17:04

Šef F1 Chase Carey si v kraljevem razredu želi videti Micka Schumacherja. V pogovoru za nemški časnik Bil dam Sonntag, je Američan pojasnil, da bi bil vstop sina legende F1 Michaela Schumacherja velika zgodba in prava posebnost za to dirkalno serijo. "Verjamem, da bi se na prav poseben način dotaknil srca mnogih navijačev F1," tako Carey.

Za Američana igra Schumacher starejši še vedno edinstveno vlogo v F1. "On je ikona našega športa in to bo tudi vedno ostal." Da si mladi talenti sedež v F1 pridobijo le na podlagi svojega priimka, pa ni v interesu Liberty Medie. "Neodvisno od tega želimo poskušati, da dobrim mladim dirkačem olajšamo pot v F1," pove Carey.

Mick Schumacher je konec julija v Spaju osvojil svojo prvo zmago v F3. Na prizorišču, kjer je svojo prvo zmago F1 osvojil tudi njegov oče. Odločilen je bil spektakularen manever, ko se je v znamenitem Eau Rougeu prebil naprej in nato na ravni Kemmel ponovno prehitel tekmeca. Mick je tačas v prvenstvu F3 na osmem mestu z osvojeno 101 točko. Možnost, da še ujame vodilnega Marcusa Armstronga (154 točk), je sicer majhna, čeprav pa ni nemogoča. Sploh ob takšnih predstavah, kot je bila zadnja v Spaju. Do konca sezone je še pet dirk. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija