Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Koledar
Vendarle VN Nemčije 2019?
Presenetljivo napolnjene tribune na dirki v Hockenheimu puščajo odprto možnost, da bomo VN Nemčije tu videli tudi prihodnje leto.
Artur Švarc
7. avgust 2018 | 20:57:28

Kljub uspešnim sezonam Mercedesa in Vettlu, ki vozi za Ferrari, VN Nemčije ni doživela pravega odziva v domovini avtomobila. Hockenheim se je z Nurburgringom menjaval v organiziranju dirke za VN Nemčije med 2008 in 2013, a je od 2014 prirejal nemško dirko sam, vsaki dve leti.

Letošnja dirka v Hockenheimu je bila presenečenje, obisk je bil z 71.000 gledalci v nedeljo kar za 20 % višji od dolgoletnega povprečja. In ker Nurburgring ni več v igri za F1, bi lahko Hockenheim prvič po 2006 zaporedoma gostil VN Nemčije.

»Logično, pogajamo se, nismo še odpisali F1,« je povedal šef Hockenheima, Georg Seiler. Ker prihodnje leto še ne bo VN v Miamiju, bi lahko Nemčija ostala brez težav, a Seiler poudarja, da ne želijo biti mašilo.

»Naš namen ni vskočiti na prosto mesto 2019, radi bi imeli dolgoletno rešitev.«

Komercialni šef F1, Sean Bratches, je po VN Nemčiji povedal, da bi še vedno radi imeli VN Nemčije, a da so nemški, britanski in avstrijski dogodek organizirani brez podpore vlade. Nemški minister za transport, Andreas Scheuer, je bil sicer gost na dirki, vendar razen moralne podpore nemška vlada z dirko nima nič.

»Nismo se še odrekli Nemčiji za 2019,« je povedal Bratches. »Vsi so zainteresirani za dogovor in v tej državi je še več dirkališč.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija