Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   2019
Williamsa ne zanimajo Renaultovi motorji
Pri Williamsu ne obstaja nobeno prizadevanje, da bi v prihodnji sezoni prestopili na Renaultove motorje, čeprav imajo Francozi po odhodu Red Bulla proste kapacitete.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. avgust 2018 | 7:25:07

Pri Renaultu iščejo novo partnersko ekipo, ki bi uporabljala njihove motorje v sezoni 2019. Francozi so po večletnih sporih izgubili dolgoletnega partnerja Red Bull, ki odhaja k Hondi, in bi bilo v prihodnjem letu edini proizvajalec, ki bi motorje dobavljal le enemu partnerju in to je McLaren. Zaradi tega se spogledujejo z morebitnim nadomestilom in na podlagi govoric naj bi to bili ekipi Force India ali Williams.

Obe moštvi sta tačas partnerja Mercedesa in tako naj bi tudi ostalo. Kajti pri Williamsu so na vprašanje, ali morda razmišljajo o menjavi motornega partnerja – v tem primeru Renault –, samo odmahnili. "O tem nič ne vem," je dejal tehnični šef Paddy Lowe in še enkrat podkrepil, da se pri Williamsu ne zavzemajo za menjavo dobavitelja motorjev.

Tradicionalna ekipa iz mesteca Grove se tačas nahaja že v petem letu partnerstva z Mercedesom. Toda morebiten povratek k Renaultu, s katerimi so nazadnje sodelovali v letih 2012 in 2013, bi imel nostalgično noto. V 90-ih letih je naveza Williams-Renault bila merilo za vse ostale in garancija za številne uspehe. Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill in Jacques Villeneuve so postali svetovni prvaki z Renaultovim motorjem. 

Toda tačas morebitna menjava Williamsa na Renaultove motorje ne bi bila smiselna, kajti Renaultov motor je aktualno le tretja sila v pogonskih agregatih za Ferrarijem in Mercedesom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
speedy
Vzeli bi jih v primeru, če bi bili zelo poceni, ker bodo prihodnje leto očitno tenko piskali v vsakem primeru.
8.8.2018 10:49:33
newsman
@speedy - prav imaš. Zelo tanko. Strollovi milijoni gredo v Force Indio, Martini odhaja, denarja iz skupnega lonca F1 pa zaradi položaja na lestvici konstruktorskega prvenstva tudi ne bo veliko. Škoda za to ekipo...
8.8.2018 10:57:55
hubertfast
Bomo videli, kako bo Mercedes pomagal Williamsu glede na govorice, da bo njihova B ekipa. Bo pa kriza, če bo status B ekipe Mercedes dal FI oziroma ali si FI tega statusa sedaj, ko denar ni več problem sploh želi?
8.8.2018 11:13:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija