Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrarijev motor boljši kot kdaj koli prej?
Anderson v to ne verjame
Nekdanji oblikovalec F1 Gary Anderson ne verjame, da je Ferrari pri svojem motorju nenadoma naredil čudežni preskok.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. avgust 2018 | 7:31:43

Tačas se veliko govori o domnevnem čudežnem koraku motorja Ferrarija, ki naj bi z občutnim napredkom prehitel Mercedes, toda nekdanji oblikovalec F1 Gary Anderson tega velikega koraka Ferrarija sploh ne vidi. "Ljudje pač radi govorijo in najdejo razloge, celo izgovore, za svojo lastno formo," meni Anderson.

Nekdanji oblikovalec F1 je primerjal povprečne najhitrejše čase krogov Ferrarija in Mercedesa in ugotovil, da med začetkom sezone in zadnjo dirko na Madžarskem sploh ni neke občutne razlike. "Nič takega ne morem najti, kar bi podprli trditev, da je Ferrari v primerjavi z Mercedesom naredil veliki korak naprej." Pri Ferrariju se pogosto govori in piše o dodatnih 40 KM, ki naj bi jih dobili predvsem v električnem delu motorja. Po besedah Andersona ima Ferrari na dirki mogoče prednost, ker lahko dlje uporabijo več moči. "Ampak kar se tiče čiste performance, ne vidim nič magičnega, ki bi prišlo od baterij ali enote MGU-K."

Dober pokazatelj bi lahko bili naslednji dve dirki po poletnem premoru in sicer v Spaju in Monzi. Na dolgih ravninah je v preteklih letih vlogo favorita imel Mercedes, toda z novo močjo bi lahko sedaj nastopil čas Ferrarija. Da bi rdeči iz Maranella dominirali v Belgiji in Italiji, pa Anderson ne verjame. "Če se jim bo vse poklopilo, potem bodo zagotovo v boju za najvišja mesta." To pomeni, da bo vse odvisno od tega, kdo bo ujel najboljšo dnevno formo, kajti doslej ni bil nihče dominanten.

Drugače pa bi lahko bilo v Monzi, kjer po besedah Andersona zmaga tisti, ki ima več podtlaka in poseben paket za to italijansko dirkališče. "Prepričan sem, da bo Ferrari storil vse, da pred domačimi navijači doseže uspeh," tako Anderson, ki pa ne izključuje, da bi lahko Mercedes rdečim pokvaril domače veselje. "Ne smemo pozabiti, da je Ferrari zmagal v Silverstonu, kar je za Mercedes dejanska domača dirka. Njihova tovarna je od dirkališča oddaljena le dobrih deset kilometrov, zaradi česar si Mercedes želi, da se maščuje za domači poraz in kje bi lahko to bilo lepše, kot v Monzi."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
V Spaju je že lani bil Ferrari hitrejši. Z dobrim paketom v Monzi ne verjamem da ima Mercedes kakšne šanse na nasednjih treh dirkah, ker tudi Singapur bo za njih težaven. Je pa res da dež spremeni vse.
8.8.2018 10:25:41
hubertfast
Mercedes ima še dodaten adut in to je Hamilton.
8.8.2018 11:16:00
Fero
Lujo je dober, je pa bila sreča zadnjih dirk na njegovi strani. Enostavno se mu je poklopilo.
8.8.2018 11:22:54
etilometer
Težko je biti pameten kdo je hitrejši Mercedes ali Ferrari. Vse je odvisno od proge,vremena, pnevmatik in tudi voznika. Mislim, da sta avta tu tu, je pa glede motorja Ferrari zrelo napredoval in mislim da celo prehitel Mercedes vsaj jaz tako mislim. Alfa sauber, Haas obe ekipi sta zelo napredovali s temi motorji 2018 kar za Williams in force indio ne moremo reči. Drugače pa Ferrari ima na mizi že tretjo specifikacijo motorja kateri je baje zopet pridobil kar nekaj konjev menda za Belgijo zagotovo pa za Italijo. Mercedes ima pa zopet težave z zanesljivostjo s tretjo specifikacijo. Bomo videli kmalu.
8.8.2018 13:36:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija