Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Force India
Bali so se usode Manorja in Caterhama
Po prijavi plačilne nesposobnosti, so zaposleni ekipe Force India preživljali težke dneve, saj so pred očmi imeli usodi ekip Manor in Caterham, ki sta izginili iz obličja F1.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. avgust 2018 | 12:32:08

Prihodnost F1 ekipe Force India, ki se nahaja v prisilni poravnavi, je zagotovljena. Včeraj je namreč postalo znano, da je skupina poslovnežev pod vodstvom Lawrenca Strolla  prevzela večinski delež dirkalne ekipe in da bo poravnala vse odprte dolgove. To je zagotovo bila odrešilna vest predvsem za 405 sodelavcev ekipe s sedežem v Silverstonu, ki so po prijavi plačilne nesposobnosti preživljali negotove trenutke.

Da bi se prisilna poravnava ekipe Force india končala dobro, po besedah vodje Otmarja Szafnauerja ni bilo ravno gotovo. "Mnogi, ki so se znašli v prisilni poravnavi, iz te niso več prišli," tako Szafnauer za kolege iz Motorsport-Total.com, ki se pri tem naveže na nekdanji ekipi Manor in Caterham, ki sta po uvedbi prisilne poravnave morali zapreti vrata svojih tovarn. "Zaradi tega je med našimi sodelavci vladala velika zaskrbljenost, kajti vsi skupaj nismo vedeli, kam nas bo vodila pot. Toliko večje je sedaj olajšanje, da ima ekipa zagotovljeno prihodnost. Sedaj lahko znova delamo naprej kot običajna dirkalna ekipa."

Pod vodstvom Strolla starejšega, očeta aktualnega dirkača Williamsa Lancea Strolla, naj bi se sedaj v ekipo stekel nov sveži kapital in na podlagi tega naj bi bila v prihodnjih dveh ali treh tednih prisilna poravnava tudi zaključena. Kako bo pa, kar se tiče kadrovske zadeve, v ekipi šlo naprej, kdo bo v bodoče imel v Silverstonu glavno besedo, pa po besedah Szafnauerja tačas še ni jasno. "Vse je še sveže. Tačas se še nisem pogovarjal z novimi lastniki, da bi jih vprašal, kaj želijo narediti." Toda nekaj je gotovo in sicer ta prevzem pomeni konec za dolgoletnega solastnika ekipe Vijaya Mallyo, ki je do tega trenutka zasedal tudi položaj šefa ekipe. Za operativen posel pa več ali manj skrbita njegov namestnik Robert Fernley in Szafnauer.

Po koncu Mallye je pod novim vodstvom vse bolj verjetna tudi sprememba imena ekipe, o čem se je razpravljalo že v bližnji preteklosti. Prav tako lahko rečemo, da je en sedež za prihodnjo sezono praktično zaseden, kajti vse drugo kot prestop Lancea Strolla v ekipo očeta bi bilo veliko presenečenje. "O tem se bomo pogovarjali v bližnji prihodnosti. Pomembno je, da sedaj gledamo naprej in ne več nazaj," še doda Szafnauer.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RUNC
No glede na to, da bo zdaj denarja dovolj, bi po moje v ekipi prej znal ostati Ocon kot pa Perez. Jim bo dal Mercedes kak milijon popusta pri pogonskih sklopih pa bo.
8.8.2018 12:44:25
Dynisco
Kapo dol tastarmu za tole.
8.8.2018 15:39:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija