Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Preveč nevarno
Brez DRS cone v Blanchimontu
FIA je izrazila pomisleke glede postavitve DRS cone v zelo hitrem ovinku Blanchimont v Spaju. Direktor dirk Charlie Whiting pravi, da to ni realno.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. avgust 2018 | 7:24:15

Krovna organizacija je zavrnila prošnjo nekaterih dirkačev, da se na prihodnji dirki v Spaju namesti DRS cona skozi zelo hiter ovinek Blanchimont. Po besedah Charlieja Whitinga so obstajali pogovori z dirkači, toda nekateri predlogi niso bili ravno realni. "Čeprav bi si nekateri dirkači želeli, da skozi ovinka 16 in 17 peljejo z odprtim krilcem, pa menim, da to ni ravno dobra ideja." V čistopisu to pomeni, da je za varuhe pravil to preveč nevarno početje, da bi dirkači, ki ta ovinek prevozijo s hitrostjo 320 km/h, še odprli zadnje krilce.

Kako nevaren je dejansko ta Blanchimont, se je pokazalo leta 2001, ko je Luciano Burti v dirkalnku Prost po dvoboju z Eddiejem Irvinom v Jaguarju dobesedno odletel s teze in pristal pod zaščitno ogrado iz gum. Brazilec se je pri tem tako hudo poškodoval, da je moral izpustiti celotno sezono in potem nikoli ni več dirkal v F1. 

Kljub temu pa je FIA v letošnji sezoni DRS cono namestila v dveh ovinkih, ki zahtevata veliko mero korajže. Za največjo pozornost je poskrbela DRS cona v startno-ciljni ravnini Silvestona, kjer je bil zajet tudi zelo hiter prvi ovinek. Dva tedna pozneje je bil tudi v Hockenheimu prvi ovinek prevozen z odprtim krilcem.

Tako da bosta v Spaju samo dve DRS coni in to na znanih mestih. Prva je na kratki ciljni ravnini, druga pa na ravnini Kemmel, pred ovinkom Les Combes. Slednja bo letos daljša za 100 metrov. Vendar se bo le-ta pričela še naprej po ovinku Eau Rouge in Raidillom, ki sta tako kot Blanchimont prenevarna za dirkanje z odprtim krilcem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija