Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Niki Lauda
Se bo lahko vrnil v F1?
Niki Lauda po presaditvi pljuč dobro okreva. Vendar se mnogi navijači sprašujejo, kdaj se bo trikratni svetovni prvak znova pojavil v paddocku? Ali se bo vrnil v F1?
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. avgust 2018 | 10:31:22

Zdravniki, ki so pri Nikiju Laudi opravili presaditev pljuč, so včeraj v okviru tiskovne konference govorili o zelo razveseljivem poteku. Najpomembnejše pa je, da bo Lauda po tej presaditvi dobro okreval in seveda ozdravel. Toda kdor dobro pozna Laudo, ta ve, da Avstrijec ne bo mogel dolgo mirovati.

Seveda pa se tudi njegovi navijači sprašujejo, kdaj ga bodo lahko znova videli. Walter Klepetko iz dunajske bolnišnice dobro ve, da je 69-letnik veliki borec. Lastnost, ki mu bo pri okrevanju samo pomagala. "Predvsem pa gre za to, kako vitalen je in kakšno je njegovo psihično stanje. Pomembno je, da ga dobimo iz postelje. Gospod Lauda je svetovno znani borec. O tem ni treba razpravljati. Tukaj ne igra nobene vloge, da je prominentna oseba."

Toda kaj je z njegovim predhodnim življenjem? Ali se bo lahko vrnil v ekipo Mercedes in potoval na prizorišča dirk? Se bo lahko igral z otroki? Živel tako kot prej? Klepetko pravi: "Bodoče aktivnosti gospoda Laude se ne bi smele bistveno razlikovati od predhodnih." Seveda je vse odvisno tudi od izhodišča. "Mladi pacient lahko dosežem ekstremno visok nivo. Stanje gospoda Laude je takšno, da pričakujemo, da se lahko pri dobrem okrevanju vrne v svoje običajno življenje. Ali bomo ta cilj dosegli stoodstotno, pa bo pokazal čas. Zagotovila tukaj ni," še doda Klepetko.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
tudi mansur ojjeh je imel enako presaditev pa ga vidimo v paddocku...
9.8.2018 17:44:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija