Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Villeneuve sporoča Ricciardu
Red Bull je Verstappnova ekipa
Daniel Ricciardo bo v prihodnji sezoni dirkal za Renault in s to potezo je presenetil mnogo navijače in tudi strokovnjake. Ne pa Jacquesa Villeneuvea, ki meni, da je Avstralec ravnal popolnoma prav.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. avgust 2018 | 7:19:06

Ali je prestop Daniela Ricciarda k ekipi Renault pravi korak? Je to morda celo korak nazaj? Ne nazadnje želi mladi Avstralec osvojiti naslov prvaka. Mnogi strokovnjaki so si enotni, da mu to pri Renaultu, vsaj za zdaj, ne bo uspelo. Ampak mladi Avstralec je menil, da je nastopil čas za spremembo. "To je bila moja daleč najtežja odločitev, ki sem jo moral sprejeti v svoji dirkaški karieri in ena izmed najtežjih mojega življenja. Žalostno je, da grem drugam, čeprav z napetostjo čakam na novi izziv pri Renaultu," tako Ricciardo.

Nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve nad tem korakom Ricciarda sploh ni presenečen. "Že mesece govorim o tem, a nihče mi ni verjel." Villeneuve je Ricciardu tudi čestital, da se je po desetih letih Red Bulla odločil za odhod. "Vsi so menili, da bo ostal pri Red Bullu, toda zame je sijajna vest, da se odpravlja k Renaultu. Gre za tovarniško ekipo z ogromnimi resursi."

V letošnji sezoni je Red Bull občutno pred Renaultom, toda v sezoni 2019 bosta pri motorjih šli ločeno pot. Drugo leto bo Red Bull dirkal z motorji Honde. Za Villeneuvea je to ena izmed pomembnih točk Ricciardovega odhoda – poleg moštvenega kolega Maxa Verstappna. "Sodelovanje med Red Bullom in Hondo ni zanesljivo. Poleg tega pa je Red Bull ekipa Maxa Verstappna in to v smislu, da je vse osredotočeno na njega," tako Villeneuve.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija