Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Christian Horner
Fernando Alonso povzroča kaos
Šef ekipe Red Bull govori o možnosti, da bi zvezdnik McLarna Fernando Alonso zasedel prazen sedež Ricciarda. Britanec pravi, da ni siguren, če bi to bilo najboljše za ekipo. Horner pa je spregovoril tudi o odločitvi Ricciarda.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. avgust 2018 | 7:23:58

Odkar je postalo jasno, da se Daniel Ricciardo poslavlja iz Red Bulla v smeri Renaulta, se vneto razpravlja o tem, kdo bi ga lahko zamenjal v moštvu iz Milton Keynesa. Vendar pa se za to mesto ne omenjata let Red Bullova mlada dirkača Pierre Gasly in Carlos Sainz. Za konkurenčen sedež pri rdečih bikih bi se lahko zanimal tudi dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki nesporno spada med najboljše dirkače aktualnega polja. Toda Španec uživa tudi dvomljiv ugled, sploh zaradi svojega karakterja, ki je v preteklosti večkrat dokazal, da lahko v ekipo prinese veliko nemira.

In ravno to bi ga lahko stalo možnosti za želeni sedež dirkalnika Red Bull. O možnostih, da bi Asturijca pripeljal v ekipo kot novega moštvenega kolega Verstappna, je Christian Horner povedal: "Zelo spoštujem Fernanda Alonsa, je izjemen in fantastičen dirkač. Ampak on se vedno nagiba k temu, da kamorkoli gre, povzroči kaos."

Zaradi tega Britanec doda: "Nisem ravno siguren, ali bi bilo to najboljše za ekipo, če se v njej znajde Fernando." Drugi razlog je tudi dejstvo, da Španec ni več mlad. "Mi dajemo prednost temu, da še naprej investiramo v mladino, namesto da angažiramo dirkače, ki so blizu konca svoje kariere. Imamo srečo, da je v našem taboru veliko talentov. Zaradi tega si bomo podrobno ogledali, katere opcije imamo. Imamo na razpolago neverjetno atraktiven sedež in zaradi tega sem prepričan, da je za le-tega veliko zanimanja."

Kar se tiče pa Ricciarda, ki naj bi po mnenju mnogih pobegnil pred Verstappnom, je o tem spregovoril tudi Horner. Ko ga je Avstralec obvestil, da bo odšel v smeri Renaulta, je Horner izdal, da je bil prepričan, da je bila to sprva šala. Kajti sam je menil, da gre tukaj za tvegano menjavo in bi imel več razumevanja, če bi Ricciardo odšel v Mercedes ali Ferrari. Zaradi tega Horner domneva: "Daniel je imel svoje razloge in verjetno je šlo za nove izzove, o katerih je tudi sam govoril. Ampak prepričan sem tudi, da je videl, kako se Max razvija in da na koncu ne bi želel igrati vlogo podpornika." Ampak Horner še enkrat poudari, da to v nobenem primeru ni namera ekipe in da bodo še naprej enakovredno obravnavali oba dirkača.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rowdy
Problem Alonsa je da je predober voznik ki od vseh zahteva 300% za dosego cilja, potem pa ljudje enostavno ne zdržijo tempa. Posledica je pa slaba volja v ekipi. V prvem letu še trpi kot voznik in naredi vse tako kot mora biti, potem pa počasi začne to frustracijo iz bolida prenašati na vse v ekipi in rezultat je tu. Lasten ego ga potem duši pri dosegu cilja prvaka. Žal so leta šla...Osebno ga občudujem in nihče od vodilnih boljših ekip nima jajc spraviti zver med svoje voznike. Rad bi ga videl v Ferarriju in Mercedesu
10.8.2018 18:38:39
Soling
Znotraj garaž se presneto dobro poznajo in Alonso ni izjema. Vsi so krivili novinca Hamiltona, da je kriv za razprtije med njima. Fernando je že bil v Ferrariju in je dokazal, da tudi najboljši vozniki potrebujejo konkurenčen bolid in podporo ekipe. Kjub razprtiji se s Hamiltonom spoštujeta, saj se ogovarjata s presežki. Po mojem sta tudi najhitrejša voznika po surovi hitrosti. Ricciardo je šel k rumenim že zaradi 3x večje plače.
10.8.2018 22:37:11
andrej
surova hitrost ? hahahahaha misliš jajca za it v ovinek ? obstaja kdo ki zavira kasneje kot ricciardo ?
11.8.2018 9:03:51
hubertfast
Na en krog je po moje Hamilton number one. Na dirki tam tam z Alonsom in Vettlom m. Mogoče je celo na dirki Alonso najboljši?
11.8.2018 12:10:12
Gazibo2
Če pride Alonso, potem mora Honda oditi.
11.8.2018 12:12:46
hubertfast
Ferrari bi skoraj lahko Alonsa vzel za ti 2 leti, po moje bi Vettla pokoril.
11.8.2018 12:15:28
hubertfast
Treba je namreč si priznati, da če Ferrari ne bi imel Alonsa v tistih letih niti približno ne bi bil kandidat za prvaka.
11.8.2018 12:20:54
ewzkgx
Ma seveda da bi pokoril Vettla, Vettel bi verjetno kar sam spokal če bi si Ferrari upal vzeti Alonsa nazaj... In z Alonsom bi bili zelo verjetno prvaki že lani, letos pa itak, s Vettlom še letos vprašanje če bo kaj, kljub najboljšemu dirkalniku... Žal je bil Alonso pri rdečih v najbolj nepravem času, ko avto ni bil niti približno tako dober kot takrat Redbull...
11.8.2018 17:21:30
tadejkrze
Ta Alonso je malo preveč precenjen. Je dober, ampak ne toliko, kot ga opevate.
11.8.2018 18:31:39
hubertfast
Bo kar držalo, poznavalci ocenjujemo, da je Alonso hitrejši od Vettla.
11.8.2018 19:20:54
Soling
andrej, surova hitrost pomeni ne glede na prednost ali moč bolida. Ricciardo, se strinjam pozno zavira, tudi Ham podobno. Vendar Ricciardo nikoli ni briliral na en hiter krog, za razliko od Ham.
11.8.2018 19:34:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija