Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1 je še vedno predraga
Pred 2021 nobene nove ekipe
Libert Media si želi raje kvaliteto kot pa ekipe iz začelja, brez izgleda na uspeh. Športni šef F1 Ross Brawn zahteva profesionalne in solidno financirane projekte.
Bojan Vrbnjak Arhiv
13. avgust 2018 | 7:42:04

Športni šef F1 Ross Brawn ne verjame, da bo pred letom 2021 v kraljevi razred motošporta vstopilo kakšno novo moštvo. Kot je v podcastu F1 Fan Voice pojasnil, morata Liberty Media in FIA najprej priskrbeti potrebne predpostavke. "Tačas ne vidimo nobene nove ekipe, ki bi se zanimala ali vstopila v F1, saj je porazdelitev denarja iz prihodkov zgrešena in ker je tehnični pravilnik preveč kompleksen."

V dobrih dveh letih, ko bodo z ekipami potekle pogodbe, katere je sklenil še nekdanji šef F1 Bernie Ecclestone, pa naj bi bilo veliko boljše. Brawn poudarja, da si pri Liberty Media želijo imeti na štartu več kot 20 dirkalnikov. "Tudi na tem moramo v bodoče meriti naš uspeh." Ampak ovire so visoke. Ekipe iz ozadja, brez kakršnihkoli izgledov za uspeh, kot so to nekoč bile Caterham, Manor in HRT, vidi kot nekakšen popravek F1 na slabše. "V prihodnosti ne želimo več ekip za vsako ceno, temveč prej kvaliteto. Želimo si konkurenčne ekipe in ne takšne, ki samo zapolnijo štartno polje  in nimajo nobene perspektive."

Novi interesenti morajo biti profesionalni, solidno financirani na stati na dobrih temeljih, tako Brawn. Ampak ponudb, ki bi zagotavljale te kriterije, pa na žalost ni. Kajti večini proizvajalcev je F1 preveč draga ali pa jim marketinško ne odgovarja. Ampak ravno na teh področjih želi sedaj Liberty Media konkretno prijeti za delo.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija