Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Preveč je kazni
Wolff želi štiri motorje na sezono
Toto Wolff se zavzema, da bi ekipe lahko znova uporabile več motorjev na sezono, sistema kaznovanja pa ne bi povsem odpravil.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. september 2018 | 7:18:59

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff se zavzema, da bi ekipe od prihodnje sezone znova imele na razpolago štiri pogonske enote namesto treh, kot je to primer v letošnji sezoni. Ozadje tiči v tem, da je pred ekipami v letošnji sezoni še sedem dirk, torej tretjina, ampak že sedaj so se vsi štirje proizvajalci soočili z kaznijo pribitka mest, ker so prekoračile dovoljeno mejo.

Renault je na primer že pred začetkom sezone napovedal, da računajo z več kot tremi predpisanimi pogonskimi enotami, ampak celo Mercedes je moral v Spaju (Bottas) v zakup vzeti kazen pribitka mest. Te sankcije v drugi polovici sezone skrbijo za premike v štartnem polju in vodijo do absurda – predvsem po kvalifikacijah.

Kljub kritikam na račun sistema, pa Wolff ne bi želel v celoti odpraviti te kazni. "Če bomo opustili ta sistem, potem bomo dobili kvalifikacijske motorje in za vsako dirko nove motorje. In potem si stroški zašli iz nadzora." Zaradi tega mora obstajati neka omejitev in ostrejše kazni, da bi se te omejitve tudi upoštevale. Vendar pa bi Wolff število motorjev znova nekoliko povečal in ekipam dovolil štiri pogonske enote na sezono. "O tem bi se morali pogovoriti. Stroški za en dodaten motor se morajo primerjati s prednostjo, da ne bi več imeli toliko kazni, kajti za navijače to ni dobro," tako Avstrijec.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija