Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Red Bull
Težave z mapingom
Šef Red Bulla, Christian Horner, je povedal, da imajo precejšnje težave z mapingom motorja.
Artur Švarc
16. september 2018 | 11:13:05

Verstappen se je nad delovanjem motorja pritoževal že v petek in potem v soboto na dopoldanskem treningu. Ekipa je ocenila, da bodo v tretji vrsti na kvalifikacijah, a je potem Verstappen od nekje potegnil čudežno moč in se kvalificiral v prvo vrsto ob Hamiltona. V zadnjem poskusu, ko je šel še hitreje, je zaradi »cukanja« motorja opustil poskus.

Horner pozneje ni direktno obtoževal Renaulta, specifikacijo C uporablja le Red Bull in je še vedno v razvojni fazi.

Verstappen je omenil, da na dirki težav verjetno ne bo toliko, vendar je Horner omenil tudi Renault.

»Verjetno je več problemov, ki jih je treba rešiti. V normalnih pogojih bi pričakoval simulacijo ali testiranje na mizi, verjamem, da fantje pri Renaultu razmišljajo o tem. To je specifikacija C in je še vedno nova. Daje precej več moči in zagotovo je dobra odločitev, da ga uporabljamo. Rešiti moramo težave in se pripraviti na dirko. Upam, da bo vse skupaj bolje kot danes, ko smo zapeljali iz boksov,« je pozno v soboto zvečer povedal Horner.

Horner je dodal, da je moral Verstappen prilagoditi svojo vožnjo težavam z motorjem, kar mu je seveda omogočilo prvo štartno vrsto.

»Na žalost zaradi mapinga motorja ne dobiva tiste moči, ki jo zahteva s stopalko, zato je to zelo moteče, to se najbolj pozna pri prestavljanju. Krog pa je bil fantastičen, sploh, ker je moral upoštevati vse težave. Škoda, brez tega mi lahko dosegli pole, a že štart v prvi vrsti je za nas kot to.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija