Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Bitka za preživetje
Še ene kvalifikacije, še eno razočaranje za Williams. Ekipa je končala v zadnji vrsti in za Vandoornom je Sirotkin zaostal za debele 1,4 sekunde, še sedem stotink za njim pa je bil $troll.
Artur Švarc
16. september 2018 | 11:24:57

Singapurske kvalifikacije so pokazale vso bedo letošnjega Williamsa, saj je bil tu zaostanek za konkurenti največji, za Hamiltonom je Sirotkin zaostal več kot pet sekund. Rus je povedal, da se je bol ukvarjal s tem, da se ne zaleti kot s časom.

»Preživetje je najboljši izraz za to. Prvi krog je še pomenil upanje v slogu, dobro, smo nekaj naredili in bo delovalo. A ko sem začel na polno kot to pritiče kvalifikacijam, se je vse skupaj razblinilo. V drugem krogu sem bil vsaj dvakrat v situaciji, ko sem že 99% videl, da bom zadel v steno. V drugem poskusu sem se sprijaznil, da to ne vodi nikamor. Na tak način si ne želiš odpeljati kvalifikacij in v tem kot voznik ne uživaš. Boj za preživetje je najboljši in najbolj smiseln izraz.«

Stroll, ki je končal kot zadnji, je povedal da s težavami, ki jih je imel, ni mogel iti hitreje.

»Avto je nevozen. Oprijema je zelo malo, na robnikih drsi, kolesa ves čas zdrsavajo. Brez tega ne moreš biti hiter. Na žalost teh težav nismo odpravili.«

Williams je na preteklih dirkah že imel nekaj težav z aerodinamiko, a to ni bil odločilni faktor na kvalifikacijah.

»Do določene mere lahko predvidiš, kaj bo avto naredil, problem je samo v tem, da ne moreš iti hitreje, ker si omejen s stabilnostjo pri vstopu v ovinek in oprijemom. Kolesa se vrtijo v prazno, sredi ovinka odnese zadek, odnese nos, boriš se na več frontah skozi ovinek, kar onemogoča, da bi šel hitro. Bolj kot pritiskaš in več krogov kot narediš, slabše je, gume se pregrevajo in potem je vse še slabše. Imamo zelo malo možnosti za reševanje teh težav,« je dodal Stroll.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
takšen avto naredi paddy lowe ki je sodeloval pri vseh zmagovalnih mercedesih prejšnja leta ??
16.9.2018 13:12:38
QuickNick
Mogoče bi bilo za Williams najbolje, da gre z aktualnim bolidom tekmovati v Formulo 2 in prične z razvojem dirkalnika za sezono 2021.
18.9.2018 22:20:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija