Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Besni Leclerc
Magnussen je in bo ostal neumen
Charles Leclerc se je jezil zaradi predčasnega odstopa na dirki v Suzuki, še bolj pa se je mladi Monačan jezil na Magnussena.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. oktober 2018 | 8:22:42

Kevin Magnussen je nekoč dejal, da mu je vseeno, ker v F1 nima nobenih prijateljev. Zaradi tega tudi ne dirka v kraljevem razredu motošporta. Dejstvo pa je, da Danec počne vse kar je mogoče, da pri tem tudi ostane. Kajti prijateljev med dirkači zagotovo ne bo več našel. Prav tako je gotovo, da se mladi Charles Leclerc nahaja v svoji prvi sezoni F1 in ima že sedaj dovolj dirkaškega Rambota Magnussena, ki je v drugem krogu dirka v Suzuki trčil z Leclercom.

Magnussen je na ciljni ravnini nenadoma zavil na desno, kjer ga je Leclerc poskušal prehiteti. Preko radijske zveze je bil mladi Monačan zelo jasen in kritičen: "Magnussen je neumen in bo to vedno tudi ostal." In kaj pravi Danec o tem primeru, ki je ostal nekaznovan? "Nesrečno, ampak to se včasih zgodi."

Leclerc se tudi po dirki ni mogel pomiriti. "Zares ne vem, zakaj ta manever ni bil kaznovan. Pri tej hitrosti je to zelo nevarno. To ni bilo dobro." O svojem posebnem prijatelju pa je Monačan povedal: "V F1 sem sicer šele leto dni, ampak največ težav sem imel definitivno s Kevinom. In pri tem nisem edini. Zares ne vem, zakaj se s takšnimi dirkači ne postopa strožje, kajti drugače se bo to samo nadaljevalo. Če bomo tako dirkali, potem bom tudi sam počel iste stvari. Ampak sam menim, da to ni prav."

Leclerc je po podrobnem ogledu posnetka povlekel primerjavo s kontroverznim dvobojem med Raikkonenom in Verstappnom leta 2016 na dirki v Spaju. "Tudi takrat je Max v zadnjem trenutku zavil pred Kimija in vsi so bili mnenja, da je bilo to skrajno nevarno in da to tudi ni več dovoljeno. Ampak danes je bilo, kar me zelo čudi, vse v redu, zaradi česar bi si želel slišati odgovore komisarjev, da bi vedel, kaj lahko naredim v dirkalniku," še doda Monačan.

Direktor dirk Charlie Whiting je pojasnil: "Če vse skupaj natančno analiziramo, dva dirkalnika peljeta po ravnini. Kevin sprva ne menja smeri, Charles pa se mu hitro približa. Potem se odloči, da ga prehiti po desni in Kevin se praktično istočasno pomakne na isto stran. Tukaj je nemogoče trditi, da ga je Kevin blokiral. Kevin je, v primerjavi s Charlesom, minimalno pozneje zavil na desno. To si je treba zares podrobno ogledati, da to tudi spoznaš. Edino kar lahko rečem, da je šlo za nesrečen slučaj."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija