Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Villeneuve Smart Ass
Razlika med Vettlom in Hamiltonom
Komentator italijanskega Skyja seveda vedno pristavi piskrček, ko je treba pametovati, njegovo videnje Suzuke pa je...
Artur Švarc
9. oktober 2018 | 11:04:15

Villeneuve kot običajno ni šparal besed. Nekdanji svetovni prvak meni, da je glavni krivec za trčenje s Verstappnom prav Vettel.

»Bil je preveč zadaj, ko je začel prehitevati. Max ni mogel reči, prosim, prehiti me. Vettel je nekaj poskušal, sicer po pravilih, a je bilo preveč tvegano.«

»Vettel bi lahko o tem, kako izgubiti prvenstvo, napisal kar knjigo. Glavna razlika med njim in Hamiltonom je, da Hamilton najprej premisli situacijo in se potem odloči za agresiven napad.«

Prav Hamilton je bil zelo redko vpleten v tovrstne poteze ali trčenja s tekmeci. Za Villeneuva je zdaj Hamilton na gladki poti do petega naslova, medtem ko se je Vettel predal.

»Že na zadnji dirki smo videli, da je Hamilton uvidel, da Vettel ne more zmagati, že zaradi etga je bolj sproščen.«

Villeneuve je pokomentiral tudi Ferrarijeve napake.

»Ni lahko razumeti, kaj se dogaja pri Ferrariju. Po nekaj napakah nikoli več niso našli prave poti in gledano od zunaj tega ne moreš razumeti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2
Vsak je po svoje dober.
9.10.2018 11:42:28
newsman
Moje skromno mnenje. Razlika med Hamiltonom in Vettlom vsekakor obstaja, tu ni dvoma in Lewis je zagotovo boljši dirkač. Ampak naj si bo Lojze še tako boljši od Seba, nekaj ne smemo pozabiti: Lojze je k Mercedesu v začetku hibridne dobe 2014 prišel v raketo in ni imel konkurence - razen znotraj ekipe - in je šele lani prvič začutil rahel odpor Ferrarija. Pri Sebu pa je drugače, kajti dirkalnik so morali nenehno izboljševati, iskati tudi luknje v pravilniku, da so zmanjševali zaostanek. Pritisk tifozijev in predvsem italijanskih medijev pa je samo naraščal. Ampak logično, da pri Mercedesu v tem času niso stali križem rok. Zato me k bruhanju silijo komentarji določenih osebkov, ki menijo, da vedo prav vse in čudi me, da v svojih življenjih niso dosegli izjemnih karier in uspehov. Ampak, vsak pač želi dodati kanček svoje pomembnosti. Prav tako ne vem, na kaj bi najprej kozlal: na pretirano udrihanje po enem ali pretiranih hvalospevov pri drugem.
9.10.2018 11:43:37
ripmork
Villeneuve ni čisto nič spornega povedal tu. Pa se povsem strinjam s tem, da je odličen dirkalnik precejšen faktor kar se Lewisove forme tiče in zna bit v drugačnih pogojih Seb super dirkač. Ta nesreča z Maxo-om je bila res butasta in sem sprva krivil Verstappna, ampak dejansko so komisarji prav razsodili in se je nemec tu sam zakalkuliral - enostavno s preveliko vnemo in z razdalje je skušal predenj. Ga povsem razumem, nadaljnja vožnja za Max-om bi pomenila izgubljanje dragocenih sekund in je pač tvegal, žal se ni izšlo...
9.10.2018 12:03:36
hubertfast
Samo tudi pravim, da so komisarji pravično razsodili. Oni imajo še toliko več pogledov na situacijo, da mi težko sodimo, še posebej če sodimo z srcem. Se pa strinjam, da je bila pri trku z Rajcem kazen Maxu premila. Vsaj kak stop and go bi moral fasat.
9.10.2018 12:40:16
RenaultF1
Ne vem, ko sem Zaka poslusal v zivo, je bil zelo korekten in s svojimi humornimi vlozki prav zanimiv. Res nima dlake na jeziku, se pa zavedam, da lahko nepoznavanje detajlov jezika zelo spremeni izjavo. Tako da osebno mislim, da se je s prevodom izgubilo kaj tocno je avtor mislil povedati, in ni tako hudo navijasko opredeljen za enega in proti drugemu. Sam tega pri komentiranju v zivo nisem videl (zal sem uspel videti samo dve dirki).
9.10.2018 14:12:55
roberto
V današnji formuli so med približno izenačenimi moštvi možna samo tvegana prehitevanja. In nekaj najlepših, čeprav tveganih sta v zadnjih letih največ pokazala Ricci in Seb. Hamle pa je v glavnem imel veliko bolj enostavna prehitevanja s superiornim dirkalnikom. Ko pa pride za Maxa, pa se ga ustraši.
9.10.2018 17:53:10
sanda
Ko bosta dirkala v istem moštvu boš lahko rekel da je boljši. Drugače pa je to blatenje prazne slame.
9.10.2018 19:09:02
Soling
Tako močnega ekipnega konkurenta, kot jih je imel Hamilton jih v aktualnem polju ni imel nihče. Imel je Alonsa, Buttna, Rozberga. Vettel pa od močnejših samo Riciarda.
10.10.2018 10:08:58
roberto
@Soling: Weber je po moje v isti ligi kot Button. Prvo leto je tudi bil povsem konkurenčen Sebu, kasneje ko pa se je povečeval downforce v avtu, pa tega ni več znal tako izkoristiti kot Seb in je zato zaostal. Kimi pa je tudi v isti ligi kot Rosberg. Ali ...? Sicer zares ne bomo nikoli vedeli kdo je boljši. Tudi če sta dva v istem moštvu, je lahko avto bolj prirejen stilu vožnje enega ali drugega voznika. In stalne spremembe pravil tudi podirajo te razmere.
10.10.2018 11:02:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija