Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Honda pred dirko morala spremeniti nastavitve
FIA je od Honde pred štartom dirke zahtevala, da spremeni nastavitve motorja.
Artur Švarc
9. oktober 2018 | 13:12:53

Pri Hondi so po kvalifikacijah želeli spremeniti nastavitve na novem motorju, da bi rešili oscilacije pri prestavljanju navzgor. Pred dirko je FIA potrdila, da so pri Hondi spremenili nastavite zadrževalnik vžiga pri prestavljanju. To je potrdil in dovolil Jo Bauer. A ko so bili na že na štartni vrsti, je FIA dala zahtevek, da se vse skupaj spremeni na prejšnje stanje, vendar pri Hondi ne vedo, zakaj.

Neuradno Japonci niso naredili tistega, kar so opisali tehničnemu delegatu, zato je prišlo navodilo, da se povrne predhodno stanje.

Gasly je zato moral prilagoditi prestavljanje in končal izven točk na 11. mestu, potem ko je štartal kot sedmi.

Honda sicer pravi, da spremembe nazaj niso pomenile manjše zmogljivosti motorja, bi pa radi od FIA izvedeli razlog.

»Komisarju smo poslali prošnjo za spremembe nastavitev, kar so dovolili, kar kaže tudi dokument,« je povedal tehnični direktor Tojoharu Tanabe.

»Spremembe so dovolili, zdaj pa me zanima, zakaj so si premislili. Naenkrat so na štartni vrsti rekli 'ne'. Spoštovali smo njihovo zahtevo.«

Hondina nova specifikacija je igrala glavno vlogo na kvalifikacijah, ko sta Gasly in Hartley dosegla šesto in sedmo mesto.

»Kar se tiče zmogljivosti, smo zadovoljni«, je dodal Tanabe.

»Oscilacije pri prestavljanju, mogoče malce več navora v nižjih vrtljajih, to bomo skušali urediti do naslednje dirke.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija