Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zapira se muzej v Doningtonu
Po 45 letih se zapira največji dirkaški muzej na svetu, Donington Collection.
Artur Švarc
10. oktober 2018 | 19:51:06

Zadnjič bo vrata zaprl 5. novembra po več kot 45 letih delovanja. Muzej je zasnoval in naredil Frederick Wheatcroft, ki je prvič obiskal Donington že 1935 in sicer dirko motociklov. Po drugi svetovni vojni je Wheatcroft postal gradbinec in s poslom obogatel. Leta 1964 je 13-letnemu sinu kupil Ferrarijev dirkalnik in potem ga je zgrabila zbirateljska mrzlica. Večinoma je avtomobile hranil v prenapolnjeni garaži blizu svojega doma, septembra 1971 pa je od neke družine kupil Doningtonsko dirkališče, a najprej je zgradil muzej za svoje dirkalnike.

Muzej so odprli 16. marca 1973, v 45-letni karieri pa je zabeležil več kot 2,5 milijona obiskovalcev. Tom Whatcroft je umrl oktobra 2009, muzej pa je prevzel njegov sin Kevin, ki se je po manj kot desetih letih vodenja odločil, da vse skupaj zaradi drugih obveznosti zapre.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija