Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Veličina ob porazu proti Hamiltonu
Zvezdnik Ferrarija je spričo poraza proti Lewisu Hamiltonu, petkratnemu svetovnemu prvaku, pokazal veličino. Takoj po koncu dirke je čestital letošnjemu prvaku, potem pa se je napotil še v Mercedesovo garažo.
Bojan Vrbnjak Arhiv
29. oktober 2018 | 9:06:16

Pravo veličino ne doživimo v zmagi, temveč porazu. Sebastian Vettel ni skrival dejstva, da so se njegove sanje o naslovu prvaka po dirki v Mehiki dokončne razblinile. Toda to ga ni oviralo pri tem, da se je takoj po dirki napotil do svojega tekmeca Lewisa Hamiltona in mu iskreno čestital ob ponovni osvojitvi naslova. Nemec mu je namenil nekaj besed, katerih se Britanec v evforiji ni mogel spomniti, čeprav je bil njegovih besed izjemno vesel. A Vettel je pozneje izdal, kaj mu je rekel: "Sedaj ne smeš popustiti. Prihodnje leto se moraš znova boriti z menoj." Pozneje se je tudi Hamilton spomnil svojih besed: "Dejal sem mu, da sem mu hvaležen za to, ker je bil letos tako veliki tekmec. Ampak vse je šlo tako hitro in priznam, da se ne spomnim vsega."

Pozneje se je Vettel nepričakovano pojavil tudi v strateški sobi ekipe Mercedes, kjer si bili vsi nekoliko presenečeni. Nemec je čestital strategom srebrnih puščic: tehničnemu šefu Jamesu Allisonu, inženirju Peteu Bonningtonu in strateškemu šefu Jamesu Volwesu. Vsem je pokazal palec navzgor in potem zapustil sobo, da še obišče šefa ekipe Tota Wolffa in tudi njemu čestita za dosežen uspeh njihovega dirkača.

Vettel se je zatem še ozrl nazaj a svojo dirko v Mehiki. "Med samo dirko nisem razmišljal o tem, da bi lahko odločitev o naslovu prvaka prestavil do Brazilije. Poskušal sem se osredotočati na svojo dirko. Max je bil dokaj daleč vstran. Poskušal sem, da ga vsaj malo jezim. Nisem mu želel zmage prepustiti brez boja. Ampak na koncu je treba priznati, da je bil prehiter in zasluženo zmagal."

Na vprašanje novinarjev, kaj je povedal novemu svetovnemu prvaku, je Vettel odgovoril: "Lewis Hamilton si je zaslužil naslov in bilo mi je pomembno, da mu iz srca čestitam. Kot človeka sva zelo različna, ampak občudujem njegove predstave na stezi in pri tem čutim zelo veliko medsebojno spoštovanje. Danes sem potrt, kajti sanje o naslovu so se razblinile. Nekatere priložnosti smo izkoristili, nekatere pa ne. Nekatere situacije moram pripisati sebi, sploh Hockenheim. Ampak tačas se še ne želim ozirati na letošnjo sezono. Še vedno smo v igri za ekipni naslov."

Vettel še nadaljuje: "Bile so dirke, kjer nam enostavno ni bilo dano. Istočasno pa je Lewis dirkal brez napak in je brez milosti izkoristil naše slabosti. Veliko smo se morali učiti in to bomo vzeli v prihodnjo sezono. Ne bomo povesili glave, temveč želimo na zadnjih dveh dirkah pokazati vso našo moč in sezono končati s pozitivno noto."      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Ja ni kaj...veličina človeka se pozna pri sprejemanju porazov!
29.10.2018 11:40:51
klinger
se strinjam. skoda mi ga je. upam da ne bo koncal kot Alonso...
29.10.2018 18:52:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija