Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Daniel Ricciardo
Naj ima Gasly ta prekleti dirkalnik
Daniel Ricciardo je bil v Mehiki po ponovnem odstopu zaradi tehnične okvare na dirki na dnu. Avstralski dirkač je obupan: Strto srce in prekleti dirkalnik.
Bojan Vrbnjak Arhiv
29. oktober 2018 | 9:26:27

Daniel Ricciardo je bil na včerajšnji dirki v Mehiki tragičen junak. Zmage moštvenega kolega Maxa Verstappna verjetno ne bi mogel ogroziti, toda stopničke so bile vsekakor dosegljive. Ampak ponovna okvara mu je prekrižala račune in Avstralec je znova doživel vso grenkobo dirkaškega športa. "Ta dirkalnik…naj ga ima Gasly, jaz sem z njim opravil," je besno izjavil Ricciardo, ki je bil še deset krogov pred koncem na dobri poti, da osvoji drugo mesto, čeprav je dirko z najboljšega štartnega mesta slabo začel. Sredi boja s Sebastianom Vettlom pa se je znova začelo kaditi iz njegove pogonske enote.  

"Na svojem displeju sem videl obvestilo o napaki, ocenjujem, da je šlo za neke vrste hidravlično okvaro," tako Ricciardo, ki nikakor ne more razumeti svoje smole. "Nemoč. Menim, da je to najbolj primerna beseda. Če sem odkrit, potem frustriranost sploh ni prava beseda. To je pravo sranje in dosegel sem točko, kjer pomišljam, zakaj se v nedeljo sploh naj pojavim na dirki. Iz različnih razlogov že dlje časa nisem imel brezhibnega dirkaškega konca tedna in to mi je strlo srce. Nisem vraževeren ali da bi verjel v takšno sranje, ampak ta dirkalnik je preklet," brez dlake na jeziku doda Avstralec. "Štarti, ki smo jih vadili celoten dirkaški konec tedna, so bili dobri. In ko je najbolj pomembno, torej na dirki, je vsega konec. S tem dirkalnikom se dogajajo stvari, za katere nimam nobene razlage."

Seveda bo Ricciardo zadnji dve dirki sezone odpeljal za aktualnega delodajalca Red Bull. Glede svojih ciljev, da se od moštva poslovi z dobrim rezultatom, se ni nič spremenilo. "Ne želim, da se to nadaljuje do konca. Sem zelo pozitiven tip človeka in se bom morda zjutraj ponovno zbudil z določenim optimizmom."

Kljub zmagi Maxa Verstappna, pa je bil šef ekipe Christian Horner spričo ponovnega odstopa Ricciarda potrt. "Za ekipo je to veliko razočaranje, da na odru za zmagovalce nismo imeli oba dirkača. Danielu se lahko samo globoko opravičimo." Horner še obljublja, da bo Red Bull delal na tem, da se spravljivo poslovijo od Daniela. "Borili se bomo z vso močjo, da bi mu na zadnjih dveh dirkah zagotovili pozitiven rezultat."       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Jaz bi na njegovem mestu pustu ta šport in šel delat v eno fabrko za trak. To mu je edina opcija. Taka smola in krivica se ni zgodila še nobenemu od 7ih milijard kolikor nas je na tem svetu. Bogec.
29.10.2018 9:40:10
Fero
Ma res smolo letos. Včeraj je sigurno pokalo.
29.10.2018 9:58:05
duss
Dvojna jeza. Problem z motorjem, pa se Maxu ni zmogel slediti.
29.10.2018 12:02:21
borut1
Potem bi moral Alonso že desetkrat viseti na kakšni veji, zaradi vse smole, ki jo ima. Al pa Kimi v tistih letih pri Mclarnu, kjer bi osvojil kakšen zaslužen naslov, če ga ne bi dirkalnik vsako drugo dirko pustil na cedilu. Življenje je žal zajebano, včasih je potreben le delček mozaika, da postaneš junak in legenda ali pa delček sekunde, da se te noben ne spominja. Vse je relativno okoli nas....
29.10.2018 12:24:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija