Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nico Rosberg
Schumacherjevi rekordi so dosegljivi
Nico Rosberg pravi, da lahko Lewis Hamilton realistično računa na to, da bo dosegel Schumacherjeve rekorede, še preden se mu izteče pogodba pri Mercedesu.
Artur Švarc
29. oktober 2018 | 10:30:13

Hamilton je včeraj osvojil svoj peti naslov prvaka in ima 71 zmag, pred sabo pa ima še dve sezoni pri Mercedesu.

»Pet naslovov, neverjetno,« je edini, ki je v zadnjih letih odnesel krono Hamiltonu, povedal na svojem You Tube kanalu.

»Noro, da je izenačil Fangiov rekord. Zdaj lahko napade Schumacherjeve rekorde. Ima še dve leti pri Mercedesu in Šumi je le dva naslova in 20 zmag oddaljen, to je v dveh letih mogoče. Resnično lahko postane statistično najboljši vseh časov, kar se zdi nerealno, a vseeno izvedljivo. Verjamem, da ga bo to motiviralo.«

Rosberg pravi, da ni pomembno, da je Hamilton potrdil peti naslov le s četrtim mestom, na dirki, kjer je Mercedes zaostajal za Red Bullom in Ferrarijem.

»Današnja dirka ni bila najboljša za Mercedes, a to ob osvojitvi naslova ni pomembno,« je dodal Rosberg.

»Šteje cela slika. Vsi si zaslužite naslov, fenomenalno odpeljano, sploh letos, ko je v povprečju Ferrari morda imel celo boljši avto. Pod takim pritiskom in biti tako močan sredi sezone, to je izjemno. Po sredini sezone je šlo zares v dve smeri, Sebastian s težavami, ekipa je delala napake. Mercedes in Lewis na drugi strani nobene. Zato je razlika v prvenstvu tako velika in je končano pred koncem.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija