Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Toto Wolff
Mercedesova težava niso bila kolesa
Toto Wolff je priznal, da četudi so spet vozili z zaprtimi luknjami na platiščih, to ni imelo vpliva na porazno obnašanje W09 v Mehiki.
Artur Švarc
30. oktober 2018 | 0:12:49

Tako Hamilton kot Bottas sta imela precejšnje težave z gumami, zaradi katerih nista bila v stanju napasti Red Bullov in Ferrarijev. Podobna težava je Mercedes pestila že v Austinu samo teden dni nazaj, kjer Mercedes prav tako ni uporabljal hlajenja v platiščih. A Wollf meni, da to nima nikakršne zveze z njihovimi težavami, saj glavobolov ni povzročal zadnji del dirkalnika.

»Glavni problem je bil spredaj levo,« je povedal Wolff. »Rešitev na kolesih ni s tem imela n obene zveze.«

Mercedes tudi tokrat ni dirkal z aktivnim hlajenjem na platiščih, da ne bi bil deležen protesta Ferrarija, tudi v Mehiki, čeprav je FIA rešitev označila za legalno.

Wolff je povedal, da slabša forma ni nič nenavadnega, da pa je Hamiltonova briljantnost tista, ki naredi razliko.

»On je tista razlika. Naš avto je bil včasih najhitrejši, včasih pa spet ne, včasih je bil F3 dirkalnik kot včeraj.«

»Mislim, da nismo imeli niti enega kroga, kjer bu gume delovale kot bi morale. Za to nimamo razlage. Ampak bomo to skušali razumeti, saj so ta nihanja prevelika.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
bojci1
NAKLADAČ...........
30.10.2018 7:24:26
zoki
Naenkrat več gume ne delujejo, že drugo dirko zapored, po štirih kjer so delovale kot treba. Razlika je samo v luknjah ki so zaprte. In zakaj jih je strah protesta, če je vse legalno? Zakaj že tretjič pojasnjuje Charlie da bodo razglabljali o tem če je vse legalno?
30.10.2018 10:44:52
Fero
To je pa misteriozno. :-)
30.10.2018 10:57:09
Falcon
dobro, za mehiko je treba vzet v zakup visoko nadmorsko višino ter s tem redkejši zrak. če je bil še dež napovedan in je bila zaradi tega vlažnost višja, je problem še večji. Po eni strani s prednjim ter zadnjim krilom ne generiraš iste pritisne sile, kar pomeni slabšo lego in več drsenja. Po drugi strani pa ta sistem hlajenja platišč ne bo deloval tako dobro, če je zrak redkejši, saj že v osnovi ne more potem odvajati dovolj toplote. Kakorkoli, imeli so dovolj težav ta vikend, za potrditev vpliva tega sistema pa bo potrebno pogledat oz počakat še na kakšno dirko, ne samo te, po svoje 'ekstremne' v mehiki. bi pa tudi sam raje videl da bi zadevo prepovedali. Tudi če je legalna-ker bo to postalo nepotrebno področje reševanja težav z gumami in bodo sem zmetali kar nekaj $$. Raje naj FIA & Pirelli gume oz njihovo obnašanje dodelajo, da ne bomo gledali dirk, kjer je glavni ključ do zmage to, kako nek dirkalnik dela z gumami. Oz v skrajnem primeru kot je bil ta vikend, kjer nekateri dirkači kmalu nimajo več kaj dat na dirkalnik. Saj ni normalno, da ima top dirkalnik ala mercedes praktično samo pol življenja na istih gumah kot ferrari, kar naenkrat. Gume pač niso na nivoju tehnologije oz zmogljivosti F1 in to že vsaj 6-7 let. Prehod na hibridno dobo je to samo zakril, ker je imel mercedes ogromno premoč na področju pogona, dejansko pa ta problem obstaja preveč časa. Osebno mi je ta situacija popolnoma zgrešena, ker imamo dirkalnike, ki vozijo precej od limita, samo zaradi tega ker je prisiljeno varčevanje z gumami na koncu hitrejša strategija od dejanskega dirkanja. In v najhujših primerih se poskusi prehitevanja lahko celo končajo s prekomerno obrabo...
30.10.2018 11:08:48
zoki
Varčevanje bo vedno zmagalo, ker je izguba v boksih prevelika za več postankov. To kar se je Mercedesu zgodilo so si čist sami krivi, niti malo Pirelli, saj noben drug ni imel takšnih težav. Imajo tudi rešitev za ta problem, ampak je več ne želijo uporabit. Kdo je tu nor?
30.10.2018 11:25:18
Soling
Z gumami se da popesfrit na način, da gredo večkrat v boxe. Zaradi mene naj prevozijo samo 10, 15 krogov, ne pa da omogočajo 5 krogov na plono, ostalo pa šparanje in cijazenje bolidov.
30.10.2018 11:38:16
Fero
Pa saj lahko delajo 5 krogov na polno. :-)
30.10.2018 11:49:43
Falcon
mislim da so poleg mercedesa tudi drugi javljali težave glede gum...da pa bi hlajenje platišč naredilo tako veliko razliko pa dvomim. glede na to da Wolff pravi da je bil problem spredaj levo-kar so v splošnem vsi najprej javljali, potem pa je zadeva prešla še na zadnje pnevmatike-ne moremo kar reči da bi hlajenje zadnjih platišč naredilo razliko ali pa da si je mercedes kriv. Težave spredaj levo je imelo veliko dirkačev, tudi sporočilo po radiu lewisu je točno to povedalo-ostali imajo iste probleme, počakajmo 10 krogov...
30.10.2018 12:51:12
Soling
*Fero, ja, ampak zakaj nebi deleli 15 na polno in ne samo 5 krogov, ostalo pa šparanje. Oz do mehurjenja sploh ne bi smelo prit po parih krogih. Eno je obraba, drugo pa mehurjenje, ki pride lahko na "neobrabljeni gumi".
30.10.2018 13:44:46
Fero
Najprej se je potrebno vprašat, kdaj nazadnje so sploh dirkali na polno? Spomnim se dirke ko je dobil Šumi navodilo, gremo na en postanek več, delaj kvalifikacijske kroge. Kdaj smo videli nazadnje kaj takega?
30.10.2018 14:20:27
zoki
@Fero, ko se je dolivalo gorivo. Ker je bil lažji dirkalnik in so tako ali tako morali vsakih 25 krogov it v bokse. Zdaj pa jih vozijo 50+ če je le mogoče.
30.10.2018 14:41:00
mojsterjaka
Spet potresa droptinice, vi pa zobajte. $$$$$$$$
30.10.2018 15:50:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija