Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Robert Kubica in Ferrari – tretjič
Razvojni dirkač Scuderie 2019?
Pogovori o morebitnem nasledniku Daniila Kvjata, ki se morebiti vrača v ekipo Toro Rosso, naj bi se odvijali že v Mehiki, vendar pa je za Roberta Kubico še vedno na prvem mestu stalni sedež pri Williamsu.
Bojan Vrbnjak Arhiv
30. oktober 2018 | 13:13:04

Sodeč po navedbah kolegov iz Motorsport-Total.com, bi se lahko Robert Kubica v sezoni 2019 priključil ekipi Ferrari, kjer bi opravljal delo razvojnega dirkača v simulatorju. Poljak naj bi bil očitno kandidat za naslednika Daniila Kvjata. Rezervni dirkač Scuderie pa ostaja Antonio Giovinazzi, ki bo v prihodnji sezoni dirkal za Sauber.

V okviru dirke za VN Mehike naj bi prišlo do pogovora med šefom ekipe Ferrari Mauriziom Arrivabenejem in Robertom Kubico. Vendar tačas ni nič potrjeno. Za 33-letnega Poljaka bi bil prestop iz Williamsa v Maranello tudi določeno tveganje, saj bi se s tem oddaljil od morebitnega stalnega sedeža. Kajti z aktualno pogodbo ima zagotovljen sedež, če se bi eden izmed stalnih dirkačev poškodoval.

Spomnimo se, da sta bila Kubica in Ferrari pred podpisom pogodbe že leta 2009. Takrat naj bil zamenjal Felipeja Masso, ki se je hudo poškodoval na dirki za VN Madžarske. Za leto 2012 naj bi obstajala že gotova pogodba, pripravljena za podpis, a na žalost se je Kubica hudo poškodoval na reliju in je moral zaradi tega svojo kariero F1 za nekaj let postaviti na hladno.

A Kubica še naprej sledi planu A in to je vrnitev na štartno vrsto - z Williamsom. Da bi v prihodnjem letu dirkal ob novincu Georgeu Russellu in iz drugega dirkalnika izrinil plačljivega dirkača Sergeja Sirotkina, pa potrebuje zajetno finančno podporo. Sodeč po govoricah, naj bi imel Kibica na razpolago več denarja kot doslej. Nejasno pa je, ali je to dovolj, da zadovolji zahtevani znesek Williamsa, ki naj bi se gibal nekje med 17 in 23 milijoni evrov.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
travca
Williams se ne bo očitno nikoli naučil, po moje so Claire šteti dnevi.
30.10.2018 13:15:39
rovokopac
Za Kubico bo odlično, da se preseli v Ferrari za testnika. To je precej več vredno kot pa da bi mogoče odpeljal kakšno dirko za Williamsa. Rezultat bi bil itak isto, kot če to škatlo peljem jest osebno.
30.10.2018 14:48:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija