Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mick Schumacher
Ni tako nor kot Max Verstappen
Frits van Amersfoort, šef istoimenskega moštva nižje dirkalne serije, primerja svoje nekdanje varovance Micka Schumacherja, Charlesa Leclerca in Maxa Verstappna. Slednji je po njegovem mnenju največji hazarder.
Bojan Vrbnjak Arhiv
7. november 2018 | 10:33:44

Frits van Amersfoort je z Mickom Schumacherjem sodeloval v ADAC formuli 4. Sin legendarnega Michaela Schumacherja je v letu 2015 odpeljal 24 dirk in je v svoji premierni sezoni osvojil tudi eno zmago. Potem je prestopil v moštvo Prema Powerteam, za katere je odpeljal drugo sezono formule 4 in potem vse dirke v formuli 3 EM. Z moštvom Prema je mladi Nemec letos osvojil tudi naslov prvaka. 

Dirkača F1 Maxa Verstappna in Charlesa Leclerca Amersfoort pozna iz formule 3 EM. Leta 2014 je za njegovo ekipo nastopil mladi Red Bullov naraščajnik Max Verstappen, ki je na koncu sezone osvojil tretje mesto. V naslednji sezoni je za ekipo Amersfoorta nastopal Charles Leclerc. Mladi Monačan je po koncu sezone osvojil četrto mesto.

Šef ekipe je v pogovori za kolege iz Sport1.de tvegal primerjavo med svojimi nekdanjimi varovanci. "Vsi trije, Max, Mick in Charles, so zelo različni. Še nikoli nisem videl nekoga, ki je tako velik hazarder kot Max. Ampak to se lahko včasih obrne tudi v drugo stran, kar smo pri njem že pogosto videvali." V pogledu na aktualnega dirkača ekipe Sauber, Charlesa Leclerca, ki bo v prihodnji sezoni postal moštveni kolega Sebastiana Vettla pri Ferrariju, pa je povedal: "Leclerc je zelo razmišljujoč tip dirkača, ki pa je tudi zelo hiter. Verjamem, da je Ferrari sprejel pravo odločitev."

O aktualnem prvaku formule 3 EM pa je povedal: "Mick je tip dirkača, ki zelo veliko dela. On ni tako nor kot Max. Mick uporablja svojo glavo. Njegova moč je v tem, da želi dirke osvojiti z glavo in to bo počel tudi v prihodnje." In kaj svojemu nekdanjemu varovancu, v pogledu prihodnosti, svetuje Amersfoort? Ali je Mick že pripravljen na F1? "Vsem svojim dirkačem svetujem, da so v pogledu F1 previdni, kajti F1 je mentalno zelo težka. Mick ima že sedaj veliko opravka s številnimi navijači. Verjamem, da bi bila zanj najboljša izbira vstop v formulo 2. Prav tako verjamem, da trenutno v F1 ni prostega sedeža, v katerem bi se Mick počutil dobro. Zaradi tega bi bilo dobro, če bi eno leto nastopal v formuli 2."        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija