Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Odškodnina za Soči?
Bottas ne želi podarjene zmage
Valtteri Bottas ne želi nobene podarjene zmage od svojega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, ki je Fincu obljubil podporo, vendar se mu ne namerava umakniti.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. november 2018 | 8:00:51

Od lanske finalne dirke v Abu Dabiju Valtteri Bottas ni več okusil slast zmage. Finec je imel letos veliko priložnost v Sočiju, toda takrat je moral naprej spustiti moštvenega kolega Hamiltona in je dirko končal le na drugem mestu. Medtem je letošnje prvenstvo odločeno, Hamilton je prvak in zaradi tega obstajajo špekulacije, da bi lahko Britanec Bottasu vrnil zmago v Sočiju.

Seveda ob predpostavki, da bosta oba dirkalnika srebrnih puščic v Braziliji ali pa v Abu Dabiju ležala na prvih dveh mestih. Ampak, ali bi Mercedes v tem primeru zares izrekel ukaz za menjavo mest? "Ekipa te odločitve ne bo sprejela," pojasni Hamilton. Pomeni, da bi moral biti on tisti, ki bi se odločil, da pred sebe spusti moštvenega kolega.

Ali bi Hamilton to tudi storil? "Valtterija še nikoli nisem vprašal, ali bi si to sploh želel. Vendar pa menim, da si tega ne želi. Želi zmagati na svoj način in iz lastne moči. Zato ne vem, če bi mu s tem naredil veliko uslugo. Prav tako menim, da tega tudi ne potrebuje. Verjamem, da lahko zmaga brez pomoči."

Bottas je ponovil besede Hamiltona in poudaril, da ga podarjena zmaga ne zanima. "Ne želim nobene zmage, ki bi bila podarjena. Dirko želim osvojiti brez pomoči." Ampak to ne bo tako enostavno, čeprav je prvenstvo že odločeno. Tega se zaveda tudi Bottas. "Na vsaki dirki bi moral od sebe dati 110 odstotkov," dobro ve 29-letni Finec.

Na dirko v Braziliji se odpravlja optimistično, sploh ob vedenju, da sedaj ne bo več prišlo do menjave mest ali nekaj podobnega. Kljub temu pa ne bo enostavno premagati moštvenega kolega. "To mora biti moj cilj, prav tako pa želim premagati rdeče dirkalnike in Red Bulla," tako Bottas. Kajti v Braziliji se bosta za zmago borila tudi Ferrari in Red Bull.

Hamilton sam pa bi rade volje pomagal svojemu moštvenemu kolegu, da se znova vrne na pot uspeha. Britanec poudarja, da mu bo ta konec tedna stal v podporo. "Vedno sem zelo odprt, kar se tiče mojih nastavitev. To bom počel tudi v prihodnje," obljublja svetovni prvak. Vendar pa to ne pomeni, da se bo na stezi kar tako umaknil.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gargy
Saj ne rabi podarjene. Samo naj mu pustijo, da dirka. Samo... to so se pri Mercedesu že šli... In je na koncu napačen osvojil prvenstvo.
9.11.2018 8:24:25
hubertfast
Vsaka čast Rosbergu da je leta 2016 zdržal pritisk in zadnjih 5 dirk odvozil na drugem mestu, kar mu je zadostovalo. Sicer mu je malo manjkalo, da bi v Braziliji v dežju kleknil ko ga je odneslo, samo se je zvlekel in ni bil tretji 😎
9.11.2018 11:33:47
hubertfast
Je pa takrat Mercedes bil tako močen, da mu ni bilo težko biti drugi.
9.11.2018 11:35:27
roberto
Je Mercedes še vedno zelo močan, tako da Hamletu res ni težko biti prvi.
9.11.2018 12:24:23
Soling
Ja, vendar Ferrari vseeno ni tko slab, kot je ogromna razlika v točkah med prvim in drugim.
9.11.2018 14:25:35
hubertfast
Ma kaj pa vem, odkar so une felge z luknjami umaknili so zopet tam nekje pred Spajem. Mogoče so jih umaknili taktično za naslednjo sezono, da jih ne kopirali glede na to, da so legalne.
9.11.2018 14:28:07
hubertfast
@Soling, absolutno drži. Ferrari je še vedno prekleto dober. Vettlu dodajmo tistih 50 točk ali celo več, kot se je računalo, da so jih izgubili kot ekipa in šofer sam pa bi bilo prvenstvo kar fejst odprto.
9.11.2018 14:39:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija