Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Morebitno goljufanje z gorivom
FIA želi zakrpati luknjo pravilnika
Krovna organizacija FIA želi zakrpati potencialno luknjo pravilnika pri porabi goriva. Razširjena cev naj bi skrbela za večji pretok kot je to dovoljeno.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. november 2018 | 8:42:11

Varuhi pravil iz FIA želijo zakrpati morebitno luknjo v pravilniku v pogledu pretoka goriva in poskrbeti za to, da bodo sistemi za gorivo ekip povsem legalni. Na srečanju tehnične delovne skupine, ki je potekalo v ponedeljek, je FIA izrazila zaskrbljenost, da naj bi ekipe uporabljale širše cevi in z njimi "skladiščile" dodatno količino gorivo in s tem obšle omejitev pretoka goriva.

FIA omejuje tako uporabno količino goriva (105 kilogramov) kot rudi pretok, ki znaša maksimalno 100 kilogramov na uro. Zato se uporablja poseben merilni senzor, ki naj bi preverjal te vrednosti.  Ampak pretok goriva med senzorjem in motorjem ni več nadzorovan. To pomeni, da bi lahko ekipe uporabile širšo cev, ki bi za senzorjem hranil več goriva in bi slednjega ob potrebi tudi sprostil. S tem bi se lahko prekoračil dovoljeni pretok, brez da bi to senzor zaznal.

Morebitna prednost tega početja je sicer minimalna, kljub temu pa se FIA ukvarja s to temo in želi razviti merilni sistem, ki bi preprečil uporabo te dodatne količine goriva zaradi širše cevi.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Kje pa je problem? 105 kg mej noter maksimalno pa imej pretok 200 kg na uro če se da. Ok, bojazen dodatnega rezervoarja? Se pa to ja da preveriti.
9.11.2018 11:41:08
SR1
Problem je Party mode. Drugače se pa strinjam ampak bi morali imeti za različna dirkališča različno omejitev goriva, potem bi lahko bili tudi brez senzorjev pretoka. Edino kvalifikacije ne vem kako bi rešili da ne bi motorji kar naenkrat spet imeli 1500 KM.
10.11.2018 8:06:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija