Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Haas
Pietro Fittipaldi je novi testni voznik Haasa
Ameriška ekipa bo na testiranjih po zadnji dirki letošnji dirkalnik dala v roke vnuku Emersona Fittipaldija, ki je dobil tudi mesto testnega in razvojnega voznika.
Artur Švarc
9. november 2018 | 16:40:58

Fittipaldi se je s Haasom pogovarjal že v začetku leta, dokler si v pripravah na WEC dirko v Spaju zlomil noge. Zdaj je 22-letni Brazilec tudi uradno testni voznik ekipe za 2019.

FIttipaldi je lani dobil naslov v Formuli V8 3.5 in letos bil zapisan WEC, IndyCarju in Super Formuli. V IndyCarju je štartal na šestih dirkah in tudi na eni dirki Super Formule, WEC-a pa ni dočakal, saj je z dirkalnikom BR Engineeringa pred prvo dirko sezone v Spaju doživel nesrečo.

»Rad bi se zahvalil Genu Haasu in Guentherju Steinerju za ponujeno priložnost. V F1 sta naredila že veliko, zato sem zares navdušen. Komaj čakam na testiranja v Abu Dabiju, upam, da bom izkušnje prenesel tudi v sezono 2019 in nekoč tudi dirkal v F1.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija