Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Force India
Stroll končno potrjen kot zadnji manjkajoči člen
Čeprav je že dolgo znano, da bo mladi Kanadčan prihodnje leto dirkal v očetovi ekipi, pa je do uradne objave prišlo šele danes.
Artur Švarc
30. november 2018 | 22:42:48

Stroll je v F1 prišel 2017 pri Williamsu kot aktualni prvak evropske F3 in pri njih letos dirkal še drugo sezono. Po poletnem premoru je konzorcij z njegovim očetom Lawrenceom kupil propadlo Force Indijo in Lanceov prestop v novo ekipo je bila le še formalnost, vendar so pri FI želeli počakati, da se razreši Oconova prihodnost.

Mercedes je prejšnji vikend v Abu Dabiju Ocona potrdil kot rezervnega voznika, a pri Rožnatih so z objavo vseeno čakali. 20-letni Stroll je vozil prvi dan testiranj, njegovo potrditev pa so v ekipi objavili danes popoldne.

»Vesel sem, da lahko končno potrdimo Lanceov prihod ob bok Sergiu za naslednje leto,« je povedal šef ekipe, Otmar Szafnauer.

»Imamo odlično mešanico mladosti, talenta in izkušenj. Lance je star le 20 in ima že dve leti izkušenj v F1, stopničke in štart iz prve vrste.«

Mali dodaja: »To je začetek vznemirljivega potovanja v moji F1 karieri. Veselim se delati v uspešni ekipi. To je nov izziv in komaj čakam novih izzivov.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
In, če se Oconova prihodnost ne bi razrešila?? ...bi Stroll ostal brez zica al kaj?!?
2.12.2018 8:26:49
xrenaultx
Dynisco, po vsej verjetnosti je imel Ocon dobro napisano pogodbo in se ga nikakor niso mogli znebiti sredi sezone. Sicer bi po vsej verjetnosti Stroll že med sezono dirkal za Force Indio. Williams bi ga pa vsekakor pustil z največjim veseljem, ker bi jim ostal denar. Pa še denar bi dobili od nadomestnega dirkača.
2.12.2018 11:20:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija