Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nicholas Latifi
Rezervni in testni dirkač Williamsa
Ekipa Williams je potrdila Nicholasa Latifija kot rezervnega in testnega dirkača sezone 2019. Mladi Kanadčan bo v prihodnjem letu nastopil na šestih prostih treningih.
Bojan Vrbnjak Arhiv
4. december 2018 | 7:43:28

Moštvo Williams je za sezono 2019 pod svoje okrilje sprejelo dirkača F2 Nicholasa Latifija, ki bo opravljal službo testnega in rezervnega dirkača. Kanadčan naj bi ekipo podpiral na dirkaških koncih tedna, poleg tega pa se lahko veseli tudi nastopov v dirkalniku sezone 2019. Latifi naj bi bil vpleten tudi v medijske in sponzorske programe ekipe.

Latifi bo smel nastopiti na šestih prostih treningih tekom sezone, povrhu pa še na petih testnih dneh: en dan v okviru zimskih testiranj v Barceloni, dva dni na testiranjih med sezono in dva dni za Pirelli. Seveda bo mladi Kanadčan vmes deloval tudi v moštvenem simulatorju. "Prepričani smo, da se bo dobro ujel z našim moštvom in veseli smo, da bomo lahko delali z njim," tako šefica ekipe Claire Williams.

"To je fantastična priložnost, da nadaljujem svoj F1 razvoj. Poleg testiranj na stezi bo večji del mojega dela potekal v simulatorju, kjer bom pomagal pri razvoju novega dirkalnika. Veselim se časa v Groveu in v moštveni tovarni, kjer se bom skušal čim prej vklopiti v ekipo in da jim bom vedno na razpolago."

Latifi v F1 ni nepopisani list oziroma neznano ime. Kanadčan je bil namreč pred tem testni dirkač pri Renaultu in Force Indii. Pri slednjih je smel opraviti en nastop na petkovem prostem treningu. Od leta 2016 je stalni dirkač ekipe DAMS v F2, za katero je osvojil dve zmagi. Letošnjo sezono F2 je končal na devetem mestu.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija